Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bespoke: Τι δείχνουν τα options της Wall Street... και ο ρόλος των μικροεπενδυτών

Bespoke: Τι δείχνουν τα options της Wall Street... και ο ρόλος των μικροεπενδυτών
Ο ενθουσιασμός της λιανικής για την αγορά μέσω εφαρμογών συναλλαγών χωρίς προμήθειες και η τεράστια αστάθεια στις αρχές του τρέχοντος έτους οδήγησαν σε μια τεράστια άνοδο στον όγκο των options
Ακόμη και αν η Wall Street βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά και παρά το γεγονός ότι η οικονομία βιώνει μια ιογενή πανδημία, τα στοιχήματα της Wall Street για περαιτέρω κέρδη είναι στα υψηλότερα επίπεδα από τη φούσκα του dot-com, σύμφωνα με έρευνα της Bespoke Investment Group.
Τα option για τον S&P 500 έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ξεπερνώντας κατά πολύ τις συναλλαγές σε τίτλους για να στοιχηματίσει κανείς ότι επρόκειτο να μειωθεί η αξία των μετοχών.
Τα options δίνουν στους κατόχους το δικαίωμα αλλά όχι την υποχρέωση να αγοράσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό μετοχών (100 ανά σύμβαση προαίρεσης) σε μια συγκεκριμένη τιμή (τιμή προειδοποίησης) έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία (ημερομηνία λήξης).
Οι κλήσεις αυτές θεωρούνται bullish στοιχήματα σε ένα περιουσιακό στοιχείο, σε αντίθεση με τις επιλογές put, που είναι bearish, με την Bespoke να επισημαίνει ότι η διάθεση για option, ιδιαίτερα μεταξύ μεμονωμένων επενδυτών, έχει αυξηθεί.
«Ο ενθουσιασμός της λιανικής για την αγορά μέσω εφαρμογών συναλλαγών χωρίς προμήθειες και η τεράστια αστάθεια στις αρχές του τρέχοντος έτους οδήγησαν σε μια τεράστια άνοδο στον όγκο των option», έγραψαν οι αναλυτές της BIG.
«Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της εμπορικής δραστηριότητας σε αυτά τα παράγωγα έχει γίνει σε option», ανέφεραν.
Η ανοδική στάση στην αγορά option έρχεται καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για το ράλι της αγοράς, το οποίο έχει οδηγήσει τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite σε υψηλά όλων των εποχών.
Σύμφωνα με την Bespoke είναι δύσκολο να προβλεφθεί πότε θα μπορούσε να προκύψει διαφάνεια στην αγορά, αλλά σημειώνει ότι ο βαθμός στον οποίο έχουν γίνει τα στοιχήματα με μοχλό την περαιτέρω ανοδική πορεία μπορεί να μεγιστοποιήσει την ύφεση σε περίπτωση που εμφανιστεί ένας πτωτικός καταλύτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης