Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital: Η πλειονότητα των επενδυτών χαρακτηρίζει φούσκα τη Wall Street

RBC Capital: Η πλειονότητα των επενδυτών χαρακτηρίζει φούσκα τη Wall Street
Η RBC Capital, έπειτα από έρευνα που έκανε σε δείγμα 75 θεσμικών επενδυτών αποκαλύπτει τα τρία μεγαλύτερα market trends για το 2021
H πλειονότητα των θεσμικών επενδυτών χαρακτηρίζει φούσκα τη Wall Street, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της RBC Capital.
Ειδικότερα, η RBC Capital, έπειτα από έρευνα που έκανε σε δείγμα 75 θεσμικών επενδυτών, αποκαλύπτει τα τρία μεγαλύτερα market trends για το 2021.
Aυτά είναι:

1.Η αισιοδοξία για την αγορά μετοχών και το outlook της αμερικανικής οικονομίας

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (60%) είναι πολύ bullish σε ό,τι αφορά την αμερικανική χρηματαγορά, ενώ μόλις 9% είναι bearish.
Οι επενδυτές αναμένουν ότι το 2021 τα κέρδη στον δείκτη S&P 500 θα φτάσουν στα 168 δολ. ανά μετοχή, κατά τι υψηλότερα από τα 165 δολ. ανά μετοχή κατά τη διάρκεια της προπανδημικής εποχής.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2020, οι επενδυτές θεωρούσαν πως το 2021 τα EPS θα είναι μικρότερα σε σχέση με τα προπανδημικά επίπεδα.

2.Εμβολιασμός και πολιτική είναι τα κλειδιά για τον περιορισμό και τον έλεγχο των κινδύνων

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι το νούμερο ένα θέμα για την επενδυτική κοινότητα, μαζί με τη νομισματική πολιτική και τον ενθουσιασμό για την επικείμενη ανάκαμψη.
Οι αισιόδοξοι, σε ποσοστό 80%, θεωρούν ότι η πλειονότητα των Αμερικανών θα εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.
Ωστόσο, οι προσδοκίες για την επιστροφή στην κανονικότητα δεν αναμένεται να επαληθευτούν πριν από την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος.
Σε προηγούμενη έρευνα, η πιο δημοφιλής απάντηση για την επιστροφή στην κανονικότητα ήταν το γ’ τρίμηνο του 2021.
Τώρα, η πιο δημοφιλής απάντηση είναι το 2022.
Το 88% των επενδυτών εκτιμούν ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, ενώ το 56% είναι bullish για τις μετοχές.
Ανησυχία υπάρχει για την αύξηση της φορολογίας στα εταιρικά κέρδη, αλλά και τη ρύθμιση που επιχειρείται στην Big Tech.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για τις υποδομές και το κλίμα, για το εμπόριο, την κατανάλωση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Το 59% των συμμετεχόντων στην έρευνα είπαν ότι οι αποτιμήσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο είναι προβληματικές, ενώ πολλοί λίγοι θεωρούν πως είναι δίκαιες και ελκυστικές.
Σύμφωνα με την RBC, αυτό υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε απειλή για την ανάκαμψη των κερδών - όπως επιπλοκές με το εμβόλιο - θα μπορούσε να προκαλέσει ρευστοποιήσεις.

3.Οι κυκλικές μετοχές θα υπεραποδώσουν

Νέοι κλάδοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στην αγορά το 2021.
Οι μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης, οι κυκλικές μετοχές και οι αναδυόμενες αγορές θα συγκεντρώσουν την προτίμηση των επενδυτών.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές προσπαθούν να ξεφορτωθούν τις τεχνολογικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης