Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Β+» η Τουρκία, σταθερό παραμένει το outlook - Ανάπτυξη 3,6% το 2021

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «Β+» η Τουρκία, σταθερό παραμένει το outlook - Ανάπτυξη 3,6% το 2021
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Τουρκίας από την S&P Global Ratings
Σε «Β+» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα) της Τουρκίας η S&P Global Ratings, διατηρώντας παράλληλα σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι σταθερές προοπτικές λαμβάνουν υπόψη τους παρατεταμένους κινδύνους από τις συσσωρευμένες οικονομικές ανισορροπίες της Τουρκίας και την επίπτωση από την πανδημία τους επόμενους 12 μήνες.
Η Τουρκία έχει πληγεί από την πανδημία και παρουσίασε μια αξιοσημείωτη αύξηση των περιπτώσεων COVID-19 το τέλος του 2020.
Οι αρχές δεν υιοθέτησαν πλήρες lockdown αλλά επέλεξαν να περιφερειακούς περιορισμούς.
Για να μετριάσει την οικονομική επίδραση της πανδημίας, η κυβέρνηση θέσπισε μια σειρά φορολογικών μέτρων, όπως πρόσθετες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη, αναβολή φόρων και προγράμματα στήριξης της αγοράς εργασίας.
Οι τουρκικές τράπεζες διατήρησαν την πρόσβαση σε ξένες χρηματοδοτήσεις ακόμη και σε δύσκολες περιόδους και κατάφεραν να μετακυλήσουν τα δάνεια που λήγουν καθ 'όλη τη διάρκεια του 2020, όπως συνέβη μετά την νομισματική κρίση του Αυγούστου 2018.
«Οι αξιολογήσεις μας για την Τουρκία παραμένουν περιορισμένες από αυτό που θεωρούμε αδύναμοι θεσμοί της.
Βλέπουμε περιορισμένους ελέγχους και ισορροπίες μεταξύ κυβερνητικών φορέων, με εξουσία συγκεντρωμένη, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη των πολιτικών απαντήσεων. (…)
Εκτιμούμε ότι η τουρκική οικονομία επεκτάθηκε κατά 0,9% το 2020, γεγονός που αντιπροσωπεύει μια σημαντική ανοδική αναθεώρηση της ύφεσης κατά 3,3% που προβλέψαμε τον Ιούλιο.
Εκτός από την Κίνα, την Αίγυπτο και το Βιετνάμ, πιστεύουμε ότι η Τουρκία είναι η μόνη άλλη σημαντική οικονομία της αναδυόμενης αγοράς που έχει σημειώσει ανάπτυξη το 2020», σχολιάζει ο οίκος.
Οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης