Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Pictet: Από έλλειψη ρεαλισμού πάσχει η Wall Street, μπορεί να χάσει ακόμη και 30% μέσα σε 2 μήνες

BofA, Pictet: Από έλλειψη ρεαλισμού πάσχει η Wall Street, μπορεί να χάσει ακόμη και 30% μέσα σε 2 μήνες

Η Wall Street βρίσκεται σε κερδοσκοπικά άκρα και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ένας αγώνας προς την έξοδο, υποστηρίζουν BofA και Pictet

Σχετικά Άρθρα

Έλλειψη ρεαλισμού «καταλογίζουν» στις αγορές Bank of America και Pictet, καθώς και τα δύο ιδρύματα αναγνωρίζουν πως οι τρέχουσες αποτιμήσεις στη Wall Street μόνο διατηρήσιμες δεν είναι.
«Λόγω του ότι η Wall Street βρίσκεται σε κερδοσκοπικά άκρα, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ένας αγώνας προς την έξοδο, παρόμοιος με αυτό που είδαμε το 1987, με την αγορά να μπορεί να πέσει γρήγορα έως 30%… σε δύο μήνες» αναφέρουν οι αναλυτές της Pictet, με την BofA να παίρνει τη σκυτάλη λέγοντας πως οι μετοχές θα υποχωρήσουν, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά πλησιάζει επικίνδυνα στο τεχνικό σημείο που, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, αναμένεται να πυροδοτηθούν αθρόες πωλήσεις.

Βank of America: Ο δείκτης Sell Side δίνει σήμα πώλησης

Μην περιμένετε αποδόσεις, οι μετοχές θα υποχωρήσουν, αναφέρει, με αδρές γραμμές, η Βank of America, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά πλησιάζει επικίνδυνα στο τεχνικό σημείο που, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, αναμένεται να πυροδοτηθούν αθρόες πωλήσεις.
Οι μετοχές ανέκαμψαν τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, καθώς η ανησυχία για την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου έδωσε τη θέση της σε ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για ανάληψη ρίσκου.
Οι μετοχές συνδέονται στενά με την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας που σημείωσε επιδόσεις-ρεκόρ ενώ σημαντικοί δείκτες σημειώνουν άνοδο.
Ως εκ τούτου, παρά τις αμφιβολίες για το αν οι τρέχουσες αποτιμήσεις στις αγορές είναι βιώσιμες, η Δευτέρα 2 Μαρτίου «έδειξε» πως ειδικά ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 έχει ακόμη… δρόμο.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Bank of America, αυτή η ανοδική πορεία θα μπορούσε να ανακοπεί.
Ο δείκτης Sell Side της τράπεζας, που παρακολουθεί τη μέση συνιστώμενη κατανομή μετοχών της Wall Street, αυξήθηκε σε 59,2% από 58,4% τον Φεβρουάριο - βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του την τελευταία δεκαετία και απέχει 1,1 βαθμό από το να δώσει σήμα «πώληση».
Ένα τέτοιο μήνυμα δόθηκε τελευταία τον Ιούνιο του 2007.
Οι αποδόσεις των μετοχών ήταν κατά μέσο όρο αρνητικές κατά 13% σε ετήσια βάση τα έτη μετά την τελευταία διέλευση του ορίου «πώληση», αναφέρει η Bank of America.
bankofamerica.JPG
Σε ουδέτερο έδαφος

Ο δείκτης βρίσκεται στο "ουδέτερο" έδαφος προς το παρόν, αλλά η αυξημένη αισιοδοξία υποδηλώνει ότι χαμηλές αποδόσεις για τους επόμενους 12 μήνες.
Βάσει του δείκτη, η Wall Street θα αποδώσει μόλις 7% έως το επόμενο έτος, λιγότερο από το ήμισυ της μέσης πρόβλεψης για 16% από τη Μεγάλη Ύφεση.
Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου και οι αυξημένες αποτιμήσεις δείχνουν επίσης ότι οι μετοχές είναι έτοιμες να υποχωρήσουν.
Και ενώ οι αποδόσεις μειώθηκαν από την «κορυφή» του 1,614% την περασμένη εβδομάδα, η άνοδος στο 1,75% θα σηματοδοτούσε «σημείο ανατροπής» για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων που θέλουν να ρευστοποιήσουν μετοχές και να επενδύσουν σε ομόλογα.
Φυσικά, τα διογκωμένα P/E(price-to-earnings) δείχνουν ετήσιες αποδόσεις κάτω του μέσου όρου 5%, σύμφωνα με την Bank of America.
Όσοι εξακολουθούν να επιθυμούν να παραμείνουν στην αγορά θα πρέπει να στοιχηματίζουν σε τομείς "προσκολλημένους στην πραγματική οικονομία".
Οι κυκλικές μετοχές, η αξία και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης είναι πιο πιθανό να υπεραποδώσουν καθώς «ανοίγει» ξανά η οικονομία.
Αντίθετα, θα πρέπει να αποφευχθούν οι μετοχές ανάπτυξης που οδήγησαν στην άνοδο του προηγούμενου έτους, καταλήγει η Bank of America.

Pictet: Η Wall Street δεν βλέπει τίποτα αρνητικό... μόλις τα δει θα έχουμε επανάληψη του κραχ του 1987

Μία είναι η συμβουλή για τους επενδυτές της Wall Street: διαφοροποιήστε αυτό το χαρτοφυλάκιο.
Αυτό αναφέρει η Pictet Asset Management, η οποία βλέπει ότι η Wall Street "αρνείται" να τιμολογήσει αρνητικές ειδήσεις.
Αλλά αυτές υπάρχουν.
Λόγω του ότι η Wall Street βρίσκεται σε κερδοσκοπικά άκρα, θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να υπάρξει ένας αγώνας προς την έξοδο, παρόμοιος με αυτό που είδαμε το 1987, με την αγορά να μπορεί να πέσει γρήγορα έως 30%… σε δύο μήνες».
Pictet1.jpg
Οι αποτιμήσεις δείχνουν εξωπραγματικές αποδόσεις

Σε έναν μεγάλο όγκο τίτλων, εάν μελετήσει κανείς τις αποτιμήσεις, θα δει ότι μας περιμένει μια έκρηξη κερδών.
Το παρακάτω γράφημα περιλαμβάνει μια σειρά μετρήσεων αποτίμησης που έχουν συσχετιστεί στενά με τις προθεσμιακές αποδόσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Pictet_2.jpg
«Αυτό που μπορεί κανείς να δεί είναι ότι στην τρέχουσα ακραία αποτίμηση, αυτό υποδηλώνει ότι οι αποδόσεις των ιδίων κεφαλαίων θα είναι περίπου -29% σε ετήσια βάση, 12 μήνες μπροστά», αναφέρει η Pictet, αν και μέχρι τον Μάρτιο, σε ετήσια βάση οι αποδόσεις θα πρέπει να είναι περίπου 55%.
Το επόμενο διάγραμμα δείχνει μια συνολική βαθμολογία αποτίμησης μετοχών - επί του παρόντος στο 98ο εκατοστημόριο.
"Όταν είναι υψηλό, γνωρίζουμε ότι οι αποτιμήσεις είναι πολύ ακριβές".
Ένας άλλος τρόπος να το δούμε, «μόνο το 1,4% του χρόνου τα τελευταία 40 χρόνια οι μετοχές είναι τόσο ακριβές» με βάση αυτό το μέτρο. 

Τι δείχνουν τα ομόλογα

Οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες εξαντλούν τις χρηματοπιστωτικές αγορές, είναι το θέμα του επόμενου διαγράμματος.
Σύμφωνα με την καμπύλη απόδοσης των ΗΠΑ, αυτή τη στιγμή είναι 130 μονάδες βάσης από τα χαμηλά επίπεδα αντιστροφής της καμπύλης τον Αύγουστο του 2019".
Μια αντιστροφή αναφέρεται όταν οι λήξεις μεγαλύτερης ημερομηνίας αποδίδουν λιγότερα από τις μικρότερες.
Οι τρεις τελευταίες φορές αυτό συνέβη ήταν τον Αύγουστο του 1990, τον Φεβρουάριο του 2001 και τον Νοέμβριο του 2007 και «ιστορικά, αυτός ο βαθμός απότομης αντιστροφής της καμπύλης μετά την απόδοση οδηγεί σε ένα σημείο καμπής για τις αγορές μετοχών», αναφέρει η Pictet.

Pictet_3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης