Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Άρχισε η νέα bull market στα εμπορεύματα

Goldman Sachs: Άρχισε η νέα bull market στα εμπορεύματα
Οι αναλυτές της Goldman δήλωσαν ότι η αγορά ταύρων καθοδηγείται από τη ζήτηση και όχι από την προσφορά
Είμαστε μάρτυρες της αρχή μιας νέας αγοράς διαρθρωτικών ταύρων (bull market) στα εμπορεύματα, εκτός από το το κακάο και τον ψευδάργυρο.
"Τα lockdown οδήγησαν σε μια διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης υπηρεσιών και αγαθών, δημιουργώντας πρόσθετη ζήτηση τόσο από τα νοικοκυριά όσο και από τις κυβερνήσεις που θέλουν να ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα", αναφέρει η Goldman Sachs.
Μάλιστα, χρησιμοποιούν το ακρωνύμιο REV για να περιγράψουν τι συμβαίνει - πολιτικές αναδιανομής, περιβαλλοντικές πολιτικές και ευελιξία σε πρωτοβουλίες αλυσίδας εφοδιασμού.
im-305970.png

Η πηγή της bull market

Οι αναλυτές της Goldman δήλωσαν ότι η αγορά ταύρων καθοδηγείται από τη ζήτηση και όχι από την προσφορά.
Υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις αλληλεπιδρούν με την οικονομία, αναφέροντας το πακέτο στήριξης των ΗΠΑ, τα πράσινα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επιτάχυνση ενός κινεζικού κύκλου ανάκαμψης κλπ.
Τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ έχουν κινηθεί για να ενισχύσουν τις βασικές αλυσίδες εφοδιασμού, με την Κίνα να εξετάζει τον περιορισμό των εξαγωγών, ενώ ο Λευκός Οίκος διέταξε την επανεξέταση των ευπαθειών της αλυσίδας εφοδιασμού των ΗΠΑ.
«Βλέπουμε την προσφορά σε όλες αυτές τις αγορές να κυνηγά τη υψηλότερη ζήτηση αλλά να μην φτάνει, οδηγώντας σε πληθωριστικές πιέσεις, ακόμη και στο πετρέλαιο.
Επιπλέον, τα εμπορεύματα είναι ο κρίσιμος σύνδεσμος μεταξύ της αυξανόμενης ζήτησης, ενός ασθενέστερου δολαρίου και του πληθωρισμού, και γι 'αυτό είναι στατιστικά η καλύτερη αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης