Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, Goldman Sachs: Πόσο και μέχρι πού θα φτάσει η άνοδος στα αμερικανικά ομόλογα

JP Morgan, Goldman Sachs: Πόσο και μέχρι πού θα φτάσει η άνοδος στα αμερικανικά ομόλογα
Επιδείνωση διαπιστώνουν στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ οι JP Morgan και Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Επιδείνωση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ με το 10ετές να εκτινάσσεται στο 1,60% απόρροια της παρέμβασης του Powell της FED ο οποίος δεν έδωσε στις αγορές αυτό που ζητούν….
Σε έναν πρόχειρο απολογισμό από τα χτυπήματα που επέφερε η ομιλία του προέδρου της Federal Reserves, Jerome Powell, προέβη η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ριπόρτ της, από τη στιγμή που τα αμερικανικά ομόλογα αποτελούν καταλύτη για την τροχιά που θα διαγράψουν στις παγκόσμιες αγορές τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν κίνδυνο, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πόσο πρόκειται να διαρκέσει το φαινόμενο ανόδου των αποδόσεών τους.
Το παρακάτω γράφημα δίνει κάποιες απαντήσεις.
Η άνοδος των αποδόσεων καθοδηγείται από την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό να ξεπερνούν τον πραγματικό πληθωρισμό.
Πόσο, όμως, μπορεί να διαρκέσει το φαινόμενο αυτό;
Εν όψει τη συνάντηση των διοικητών της Fed, στις 17 Μαρτίου, υπό τον Powell, θα υπάρξει μια κάποια ύφεση, με τον πρόεδρο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να χρησιμοποιεί, μέχρι τότε, τις λέξεις με πιο συνετό τρόπο.
Σημειώνεται πως, αν δεν υπάρξει αλλαγή, είτε αρνητική είτε θετική, στην αγορά κατοικίας, η Fed δεν πρόκειται να αλλάξει στρατηγική.
yields_vs_insanity.jpg
Goldman Sachs: Αύξηση της απόδοσης - στόχου για το αμερικανικό δεκαετές στο 1,90% έως το τέλος του 2021

Σε αναθεώρηση του στόχου για την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου προχώρησε η Goldman Sachs, θέτοντας τον πήχη στο 1,90% έως το τέλος του 2021.
Ως εκ τούτου, εκτιμάται αύξηση κατά 6,6 μονάδες βάσης, δεδομένου ότι η τρέχουσα απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς είναι 1,536%.
Η ήδη σημαντική αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα παγκοσμίως, αναφέρει η τράπεζα, θα επεκταθεί, λόγω της έντονης επιτάχυνσης της ανάκαμψης κατά τα επόμενα τρίμηνα.
Η άνοδος των αποδόσεων τις τελευταίες εβδομάδες οδήγησε τις τράπεζες της Wall Street στο να αυξήσουν επανειλημμένους τους στόχους απόδοσης.
Ο συνδυασμός της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και της ευρύτερης διάθεσης των εμβολίων έχουν εντείνει τους φόβους για αύξηση του πληθωρισμού ενώ έχει δημιουργήσει αμφιβολίες μεταξύ των επενδυτών σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να ακολουθήσει τη στάση της πολιτικής της για όσο διάστημα έχει σηματοδοτήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης