Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Πουλήστε τον Μάιο και φύγετε μακριά…

Deutsche Bank: Πουλήστε τον Μάιο και φύγετε μακριά…
Υπάρχουν λοιπόν ψήγματα αληθείας στο ρητό «Πούλα τον Μάιο»…
Σχετικά Άρθρα

Το ρητό «Πούλα τον Μάιο…» («sell in May and go away»), αν μη τι άλλο, είναι διαχρονικό.
Στο σημερινό γράφημά της, η Deutsche Bank εξετάζει την πορεία του δείκτη - βαρομέτρου του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 από το 1928 και έπειτα...
Σύμφωνα με δεδομένα 93 ετών, ο «μέσος όρος» για το έτος «βλέπει» την πρώτη αξιοσημείωτη διόρθωσή του στα μέσα Μαΐου, με τον δείκτη να «συνέρχεται» στις αρχές Ιουλίου.
Ωστόσο, μόνο στις αρχές Αυγούστου η ανοδική τάση που παρατηρήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου φαίνεται να αποκαθίσταται.
Αυτή η ανοδική τάση συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν πραγματοποιείται η δεύτερη αξιοσημείωτη ετήσια διόρθωση.
Ακολουθεί το ράλι του Άγιου Βασίλη και, κατόπιν, πραγματοποιείται επιστροφή κοντά στη γραμμή τάσης του διαστήματος Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου έως το τέλος του έτους.
Όσον αφορά την μεταβλητότητα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο «μέσος όρος» έτους παρουσιάζει μεγαλύτερη αστάθεια από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου, με τον Οκτώβριο να καταγράφεται ακραία διολίσθηση.
Υπάρχουν λοιπόν ψήγματα αληθείας στο ρητό «Πούλα τον Μάιο»… ωστόσο ο Ιούλιος, παραδοσιακά, είναι καλός μήνας.
Σύμφωνα με την Deutsche Bank, θα υπάρξει διόρθωση αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο οι λόγοι δεν θα είναι εποχικοί, αλλά θα έχουν να κάνουν με τους ρυθμούς ανάπτυξης.
seasonality_since_1928_DB.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης