Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ποιοι βρίσκονται στις 50 πρώτες θέσεις με τους περισσότερους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ποιοι βρίσκονται στις 50 πρώτες θέσεις με τους περισσότερους ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
Ronaldo, Bieber και Ariana Grande στις 3 πρώτες θέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σχετικά Άρθρα

Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή social media είναι δύναμη.
Τα άτομα με τους περισσότερους οπαδούς στο Twitter, για παράδειγμα, έχουν μια τεράστια πλατφόρμα για να διαδώσουν τα μηνύματά τους, ενώ εκείνοι που έχουν πιστούς ακολούθους στο Instagram είναι στόχοι διαφημιζομένων
Τα κοινωνικά μέσα μπορούν επίσης να αποτελέσουν μηχανισμό ισχύος.
Όπως σημειώνει ο Omri Wallach του Visual Capitalist, ενώ είναι αλήθεια ότι πολλές διασημότητες διαθέτουν μεγάλη απήχηση και ακολούθους σε όλες τις πλατφόρμες, τα κοινωνικά μέσα έχουν επίσης επιτρέψει σε προηγούμενες άγνωστες προσωπικότητες να μετατρέψουν τη φήμη του YouTube ή του TikTok σε εντυπωσιακή επιρροή.

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη απήχηση σε ολόκληρο τον κόσμο των κοινωνικών μέσων;
Αντί να δούμε ποιος έχει τους περισσότερους οπαδούς στο Instagram, το Twitter ή άλλα δίκτυα, η Visual Capitalist άθροισε όλους τους ακολούθους και κατέληξε σε μια λίστα 50 προσωπικοτήτων.

Ποιος έχει τους περισσότερους ακόλουθους στα κοινωνικά μέσα;

Αναλύθηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί που ακολουθούνται σε πολλές πλατφόρμες για να προσδιοριστούν οι κορυφαίοι.
Οι πηγές περιλάμβαναν το Twitter, το Instagram, το Facebook, το YouTube, το Twitch και το TikTok.

Τα αποτελέσματα, μια κορυφαία λίστα 50 πιο αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων που προέρχονται από τον αθλητισμό, την πολιτική, την μουσική κ.α.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι διασημότητες κυριαρχούν σε υπερθετικό βαθμό στα κοινωνικά μέσα.
Από τον Απρίλιο του 2021, ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo ήταν το πιο δημοφιλές άτομο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με 493 εκατομμύρια συνολικούς ακολούθους.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι το 50% των 50 πιο αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων διεθνώς προέρχεται από τον χώρο της μουσικής.
Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Justin Bieber με 434 εκατ ακολούθους και στην 3η θέση η Ariana Grande με 429 εκατ ακολούθους.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η δύναμη του Instagram, η οποία ήταν η μεγαλύτερη πλατφόρμα για το 67% των 50 κορυφαίων επιρροών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό περιλαμβάνει διασημότητες που είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν, όπως οι Kardashians και οι Jenners, οι οποίοι μετέτρεψαν την τηλεοπτική πραγματικότητα και τη φήμη των κοινωνικών μέσων σε επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο διασημότητες που κυριαρχούν στα κοινωνικά μέσα.
Προσωπικότητες που ξεκίνησαν σε μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων και απέκτησαν εκατομμύρια ακολούθους περιλαμβάνουν τον αστέρι του TikTok Charli D'Amelio και τους YouTubers Whindersson Nunes Batista, Germán Garmendia και Felix "PewDiePie" Kjellberg.

Οι πολιτικοί

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Obama έχει τους περισσότερους οπαδούς στο Twitter και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Nerenda Modi έχει περισσότερους από 175 εκατομμύρια οπαδούς στα κοινωνικά μέσα.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump θα είχε περισσότερους από 140 εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν του απαγορευτεί η είσοδος από πολλές πλατφόρμες στις 8 Ιανουαρίου 2021.
Η μέση ηλικία των 50 κορυφαίων προσωπικοτήτων με τους περισσότερους ακολούθους ήταν πάνω από 37 ετών.
Στον Γενετικό Δείκτη Ισχύος (GPI), ο οποίος μετρά το μερίδιο των γενεών ισχύος σε διάφορες κατηγορίες, οι ψηφιακές πλατφόρμες ήταν ένας βασικός τομέας όπου οι Millennials αναδείχθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων.
Συνολικά, οι Baby Boomers - και σε μικρότερο βαθμό, οι Gen X - εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος διαφήμισης

Είναι αλήθεια ότι οι πιο αναγνωρίσιμοι με τους περισσότερους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνονται στόχοι από εταιριών διαφημίσεων για να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες.
Ωστόσο οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων υπολογίζουν ότι υπάρχει ένα σοβαρό κενό… λόγω ψεύτικων λογαριασμών ή ρομπότ που διογκώνουν τους αριθμούς των οπαδών, επηρεάζοντας τα πάντα, από διασημότητες και πολιτικούς έως προσωπικότητες και επιχειρήσεις.
Σε κάθε περίπτωση τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει μια βασική πλατφόρμα για τους σημερινούς παράγοντες του πολιτισμού ειδικά της μουσικής.
Δισεκατομμύρια άνθρωποι στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ειδήσεις προτάσεις και ψυχαγωγία και νέες πλατφόρμες που δημιουργούνται σχεδόν αμέσως αποκτούν οπαδούς…
top_50_1.jpg

topo_50_2.jpg
top_50_3.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης