Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νomura: Η Fed θα «γονατίσει» μπροστά στη δύναμη των αγορών, διατηρώντας τη χαλαρή νομισματική πολιτική

Νomura: Η Fed θα «γονατίσει» μπροστά στη δύναμη των αγορών, διατηρώντας τη χαλαρή νομισματική πολιτική
Οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση της Fed θα μπορούσε στη συνέχεια να προκαλέσει αναπληθωρισμό-υπερθέρμανση, αναφέρει η Nomura
Σχετικά Άρθρα

Η Fed θα «γονατίσει» μπροστά στη δύναμη των αγορών, διατηρώντας τη χαλαρή νομισματική πολιτική, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Nomura.
Όπως επισημαίνει, την τρέχουσα εβδομάδα μπορεί να υπάρξει αλλαγή στη ρητορική της Fed, που θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα τόσο στις αποδόσεις των ομολόγων όσο και στις μετοχές, οι οποίες ήδη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δεδομένου ότι τα χρηματιστήρια στην Ασία κινούνται σε χαμηλά ύψη.
Όπως προειδοποιεί η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία, οι κίνδυνοι μπορεί να δημιουργήσουν μια αντιστροφής τάσης.
Οποιαδήποτε οπισθοδρόμηση της Fed θα μπορούσε στη συνέχεια να προκαλέσει αναπληθωρισμό-υπερθέρμανση – ειδικά αν το δολάριο αποδυναμωθεί.
Οι πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων έχουν πάρει και πάλι αρνητική κλίση ενώ η καμπύλη του αμερικανικού δεκαετούς σταθεροποιήθηκε - κάτι που πιθανότατα θα προκαλούσε ταυτόχρονα ανάκαμψη των κυκλικών μετοχών έναντι των μετοχών ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη Nomura, την εβδομάδα 14 - 19 Ιουνίου:
Οι κυκλικές μετοχές απέδωσαν +3,5%, ενώ οι αμυντικές μετοχές αξίας απέδωσαν 2,4%.
Η απόδοση του ευαίσθητου στο επιτόκιο δεκαετούς κυμάνθηκε στο -4,6%.
Ωστόσο, η απροσδιόριστη εντολή της Fed για διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής με κάθε κόστος στο παρελθόν δημιούργησε έναν παράλογο φαύλο κύκλο, με τις αγορές να απαιτούν σύσφιξη.
Ως εκ τούτου, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να υποβαθμίσουν την ανησυχία για τον πληθωρισμό, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το αφήγημα, ακυρώνοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους.
Και όπως έχουμε δει αμέτρητες φορές στο παρελθόν, αν η Fed γονατίσει ξανά μπροστά στη δύναμη των αγορών, την άνοδο στη μεταβλητότητα και την αναγκαστική απομόχλευση / αντιστάθμιση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου θα διαδεχθούν η έντονη μεταβλητότητα και το sell off.
Στη συνέχεια το «Σύμπαν της μεταβλητότητας» θα «δει» ξανά άνοδο στις αγορές, αλλά με τους συναλλακτικούς όγκους να έχουν συντριβεί. 
Προς επίρρωση των ανωτέρω, η Nomura επισημαίνει ότι πλέον «βλέπουμε» πιο καθαρές τοποθετήσεις στα options (τρέχον ES στις 4.167 μονάδες, που είναι το επίπεδο «Delta Neutral έναντι Spot).
image003_6.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης