Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η μετάλλαξη Delta επιβραδύνει τη δυναμική της ανάκαμψης στους G20 – Κίνδυνος από τη άρση των μέτρων στήριξης

Moody's: Η μετάλλαξη Delta επιβραδύνει τη δυναμική της ανάκαμψης στους G20 – Κίνδυνος από τη άρση των μέτρων στήριξης

Η εξέλιξη των εμβολιασμών θα καθορίσει το ρυθμό ανάπτυξης των 20 ισχυρότερων οικονομιών τυο πλανήτη. σύμφωνα με το report του οίκου αξιολόγησης

Σχετικά Άρθρα

Tα ποσοστά των νέων κρουσμάτων COVID-19 καταγράφουν γεωμετρική πρόοδο σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ την ίδια ώρα οι περισσότερες οικονομίες της G-20 εν μέσω ταχείας εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta, θέτοντας κινδύνους για την οικονομική ανάκαμψη, σύμφωνα με report του οίκου αξιολόγησης Moodys που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.
Επίσης επισημαίνεται ότι oi περισσότερες οικονομίες της ομάδας των G-20 δεν έχουν επιβάλει νέους υγειονομικούς περιορισμούς, γεγονός που δεν «φρέναρε» το άνοιγμα των οικονομικών αλλά θέτει εν αμφιβόλω τη διαδικασία επιστροφής των οικονομιών στα επίπεδα προς της πανδημίας.
Τα τρία σημαντικά χαρακτηριστικά της οικονομικής συγκυρίας που εντοπίζει ο οίκος αξιολόγησης είναι τα εξής:
Πρώτον: Ο ρυθμός οικονομικής ανάκαμψης έχει χάσει την αρχική του δυναμική
Τα δεδομένα που διαμορφώνουν τη συνολική εικόνα της οικονομικής συγκυρίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατατείνουν στο γεγονός ότι η αρχική δυναμική της ανάκαμψης μετά τα άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας στα μέλης της ομάδας των G20 εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων.
Συμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης ο ρυθμός των εμβολιασμών και η επίτευξη της ανοσία θα καθορίσει την ανάπτυξη των οικονομιών της ομάδας των G20 για το σύνολο του έτους.
Δεύτερον: Η παραλλαγή Delta προσθέτει κινδύνους στη ανάκαμψη των αναδυόμενων οικονομιών δημιουργώντας «δύο ταχύτητες» στον ρυθμό επιστροφής στα επίπεδα της οικονοικής δραστηριότητας προ της πανδημίας
Την ώρα που τα προγράμματα εμβολιασμών προχωρούν με θετικό ρυθμό στις αναπτυγμένες οικονομίες, στις αναδυόμενες αγορές καταγράφονται σημαντικά κενά όσον αφορά την ανοσοποίηση σημαντικών μερίδων τω πληθυσμών – καθιστώντας αυτό το μέρος της παγκόσμιας οικονομίας σε νέα κύματα αναζωπύρωσης του Covid-1
Τρίτον: Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες παραμένουν υποστηρικτικές περισσότερες χώρες G-20
Σύμφωνα με τους δέικτες της Moodys η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής παραμένει κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο στις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις περισσότερες αναδυόμενες κοικονομίες G-20.
Οι οικονομικές συνθήκες στην Τουρκία και την Αργεντινή παραμένουν ιδιαίτερα εύθραυστες, επισημαίνεται στο report.
ρενννννννννννν.PNG
MOOO.PNG
ψψψψψψψψψψψψψψψψψψ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης