Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗellasFin: Η αναβάθμιση αξιόχρεου της Ελλάδας σε ΒΒ από την DBRS επιβεβαίωση της δυναμικής προς την επενδύσιμη κατηγορία

tags :
ΗellasFin: Η αναβάθμιση αξιόχρεου της Ελλάδας σε ΒΒ από την DBRS επιβεβαίωση της δυναμικής προς την επενδύσιμη κατηγορία
Η αξιολόγηση της DBRS είναι η μία από τις 4 αξιολογήσεις που λαμβάνει υπ’ όψη της η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα

Σε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από ΒΒ (low) σε ΒΒ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS.
Η αξιολόγηση της DBRS είναι η μία από τις 4 αξιολογήσεις που λαμβάνει υπ’ όψη της η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, προκειμένου να συγκαταλέξει τα ομόλογα μίας χώρας στην επενδύσιμη κατηγορία (investment grade).
Στην αναβάθμιση αποτυπώνεται η θετική εκτίμηση για τις δημοσιονομικές και οικονομικές εξελίξεις της Ελλάδας πριν την πανδημία και κατά συνέπεια στην ανθεκτικότητα της διαχείρισης του δημόσιου χρέους.
Θετική μνεία εισέπραξε η σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και υπογραμμίστηκαν τα διαφαινόμενα ισχυρά σημάδια ανάκαμψης και οι σημαντικά βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές.
Η πρόσφατη αναβάθμιση δεν αλλάζει την εικόνα της χώρας στην τελική κατάταξη της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζάς η οποία λαμβάνει υπόψη της την υψηλότερη αξιολόγηση από τους 4 οίκους.
Να υπενθυμίσουμε ότι με ΒΒ είχε αξιολογήσει το αξιόχρεο της χώρας ο οίκος Fitch από την 24ην Ιανουαρίου του 2020.
Οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες αξιολόγησης είναι η 22α Οκτωβρίου όπου αναμένεται η κρίση του οίκου S&P του οποίου η τελευταία αξιολόγηση ήταν (BB- με θετικές προοπτικές) και την 19ην Νοεμβρίου αυτή του οίκου Moody’s με τελευταία βαθμολόγηση (Βα3 (BB-) με σταθερές προοπτικές).
Μεσούσης της υγειονομικής κρίσης για τέταρτη φορά διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει το αξιόχρεο της χώρας μας.
Η κοπιαστική αναρρίχηση προς την πολυπόθητη επενδύσιμη κατηγορία με απόσταση 2 βαθμίδων, στο ευνοϊκό σενάριο, μάλλον θα συνεχιστεί και ολόκληρο 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης