Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εurobank Equities: Στα 17,9 ευρώ η νέα τιμή στόχος, σύσταση Buy για την Τιτάν

Εurobank Equities: Στα 17,9 ευρώ η νέα τιμή στόχος, σύσταση Buy για την Τιτάν
Σύσταση «αγορά» για Τιτάν...
Στα 17,9 ευρώ από 20 ευρώ ορίζει ως νέα τιμή στόχο για τη μετοχή της Τιτάν η Eurobank Equities, με τη χρηματιστηριακή να βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τη μετοχή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η άνοδος του κόστους ενέργειας το β’ εξάμηνο του 2021 άσκησε πιέσεις στην τιμή της μετοχής το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς, εύλογα, επηρεάζονται οι λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου σε βραχυπρόθεσμη βάση.
Η επίδραση ήταν εμφανής το γ’ τρίμηνο, με τα EBITDA να κινείται στο -17% σε ετήσια βάση από +4% σε ετήσια βάση το α' εξάμηνο.
Ο συνδυασμός των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες μαζί με ορισμένα γεωπολιτικά γεγονότα υπήρξαν βασικοί λόγοι πίσω από αυτές τις δυσμενείς τάσεις. Όσον αφορά το μέλλον, η Eurobank εκτιμά ότι είναι λογικό να αναμένουμε εξομάλυνση τα επόμενα τρίμηνα, καθώς η ζήτηση επιστρέφει στο φυσιολογικό και τα προβλήματα προσφοράς σταδιακά αποκαθίστανται. 

Διαχειρίσιμα τα προβλήματα

Τα προβλήματα φαίνονται διαχειρίσιμα.
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται, διότι τα κόστη εισροών άρχισαν και πάλι να μειώνονται, οι περισσότερες από τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, επιτρέποντας στους παραγωγούς να επιβάλουν υψηλότερες τιμές στους πελάτες τους μετακυλίοντας το αυξημένο κόστος των εισροών, εν μέρει ή πλήρως, ενώ η δομή κόστους του ομίλου υπονοεί πως το μέρος του κόστους ενέργειας και διανομής (σε συνδυασμό) είναι μικρότερο από το ένα τρίτο των συνολικών λειτουργικών δαπανών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης