Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι 20 μετοχές με σύσταση υπεραπόδοσης από τη Euroxx – Οι τιμές στόχοι των μετοχών που παρακολουθεί

Οι 20 μετοχές με σύσταση υπεραπόδοσης από τη Euroxx – Οι τιμές στόχοι των μετοχών που παρακολουθεί

Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx οι 4 συστημικές διαπραγματεύονται τα κέρδη του 2022 κάτω από 8 φορές.

Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξη για την πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου είναι και η Euroxx, σύμφωνα με την έκθεση στρατηγικής για το 2022.
Μάλιστα στις κορυφαίες της επιλογές περιλαμβάνει και τις 4 συστημικές τράπεζες τις οποίες πλαισιώνει με τις μετοχές των Lamda, Μυτιληναίου, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.
Η χρηματιστηριακή πιστεύει πως τα εταιρικά θεμελιώδη θα παραμείνουν ισχυρά και θα αντισταθμίσουν την αρνητική επίδραση από τα υψηλότερα επιτόκια και το γεωπολιτικό ρίσκο.
Περιμένει περαιτέρω ενίσχυση των τιμών των μετοχών με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνάει τις 1.000 μονάδες μέχρι το τέλος του έτους.
Η λίστα των εταιρειών που παρακολουθεί περιλαμβάνει 20 συστάσεις υπεραπόδοσης (υπενθυμίζεται πως η Alpha Finance στη δική της έκθεση είχε 18 συστάσεις αγοράς).
Πιο αναλυτικά σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς έχει δώσει για τις παρακάτω εταιρείες: Alpha Bank με τιμή στόχο τα 1,60 ευρώ, Εθνική Τράπεζα με τιμή στόχο τα 4,20 ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ, Εurobank με τιμή στόχο τα 1,30 ευρώ από τις τράπεζες.
Επίσης σύσταση για υπεραπόδοση έχει δώσει για την Τέρνα Ενεργειακή με τιμή στόχο τα 18 ευρώ, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο τα 14 ευρώ, την Τιτάν με τιμή στόχο τα 23,70 ευρώ, την ΕΧΑΕ με τιμή στόχο τα 4,90 ευρώ, τον ΟΤΕ με τιμή στόχο τα 16,50 ευρώ, τον ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 16,90 ευρώ, τη Jumbo με τιμή στόχο τα 19,80 ευρώ, την Fourlis με τιμή στόχο τα 6 ευρώ, τη ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 16 ευρώ, τον ΑΔΜΗΕ με τιμή στόχο τα 3,40 ευρώ, τη Motor Oil με τιμή στόχο τα 21,40 ευρώ, τη Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 23,80 ευρώ, την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με τιμή στόχο τα 2,990 ευρώ, την Aegean Airlines με τιμή στόχο τα 8,50 ευρώ, την Autohellas με τιμή στόχο τα 10,340 ευρώ και την Lamda με τιμή στόχο τα 14 ευρώ.
Υπό αναθεώρηση έχει θέσει τις μετοχές των Coca Cola, ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ, ενώ δεν υπάρχει σύσταση ίσης απόδοσης, αν και κάποιες μετοχές έχουν ελάχιστο περιθώριο ανόδου σε σύγκριση με την τιμή στόχο που ίσως σε μία επόμενη επικαιροποίηση από την χρηματιστηριακή να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις συστάσεις.
Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx οι 4 συστημικές διαπραγματεύονται τα κέρδη του 2022 κάτω από 8 φορές.
Με μονοψήφιο p/e (2022 est.) διαπραγματεύονται και οι μετοχές των Τιτάν (7x), Jumbo (9,7x), Motor Oil (6,6x) και Μυτιληναίος (8,4x).
Euroxx_Coverage_list.jpg
Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης