Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 23 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η JP Morgan - Καθοριστικές οι επενδύσεις που κάνει

Στα 23 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η JP Morgan - Καθοριστικές οι επενδύσεις που κάνει
Η JP Morgan βλέπει τις ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) στο 6% και το CAGR στο 10% μέχρι το 2028
Στα 23 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο του ΟΤΕ η JP Morgan, καθώς θεωρεί καθοριστικές τις επενδύσεις που κάνει ο όμιλος.
Γι' αυτό και κρατά τη σύσταση σε overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Προοδευτικές αποδόσεις

Νωρίτερα φέτος ο ΟΤΕ παρείχε σαφήνεια στις επενδύσεις του σε οπτικές ίνες, μεταθέτοντας την εστίαση από την μετοχή του και προσφέροντας μεγαλύτερη ορατότητα στις μεσομακροπρόθεσμες ταμειακές ροές και τις αποδόσεις των μετόχων.
Ο επιταχυνόμενος ρυθμός ανάπτυξης των ινών θα πιέσει τις ταμειακές ροές το 2023-25.
Ωστόσο, οι ελκυστικές και προοδευτικές αποδόσεις των επενδύσεων θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan βλέπει τις ελεύθερες ταμειακές ροές (FCF) στο 6% και το CAGR στο 10% μέχρι το 2028.

Επιταχύνεται η ανάπτυξη ινών

Ο ΟΤΕ πρόκειται να διπλασιάσει τον ρυθμό ανάπτυξης του δικτύου FttH (fiber to the home) σε ~500.000 σπίτια ετησίως το 2023 από τις ~260.000 κατοικίες που προστέθηκαν το 2021.
Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στις επενδύσεις της σε ίνες και έλαβε τη χειρότερη κατάταξη ως προς τη διαθεσιμότητα FttH στην Ευρώπη.
Με τη νέα επιταχυνόμενη επένδυση, αναμένεται από τους Έλληνες φορείς εκμετάλλευσης να καλύψουν σχεδόν πλήρως τη χώρα έως το 2027 και να φτάσουν τη διαφορά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Αυτή είναι μια καλή εξέλιξη για τον κλάδο και τον ΟΤΕ, καθώς οι επενδύσεις FttH προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις, αναμένεται να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του κλάδου μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και να μετριάσουν την ρυθμιστική πίεση.

Ελκυστικές αποδόσεις των μετόχων παρά την αύξηση της κεφαλαιοποίησης

Ο αυξημένος ρυθμός της ανάπτυξης οπτικών ινών θα αυξήσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες του ΟΤΕ από 560 εκατ. ευρώ το 2021 σε 700 εκατ. ευρώ το 2024-25.
Αυτό πιέζει τις ταμειακές ροές και αναμένουμε ότι τα αναφερόμενα FCF θα μειωθούν από ~ 600 εκατ. ευρώ το 2022 σε ~ 530 εκατ. ευρώ το 2024 πριν ανακάμψουν στα 735 εκατ. ευρώ το 2026, όταν τα επίπεδα επενδύσεων πρόκειται να υποχωρήσουν.
Παρά τις αυξημένες επενδύσεις, αναμένεται από τον ΟΤΕ να διατηρήσει σταδιακά τις αποδόσεις των μετόχων από τη βάση των ~ 500 εκατ. ευρώ το 2022.

Εξαγορά από Deutsche Telekom;

Χθες ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι η DT έχει ξεπεράσει το όριο ψήφου του 50% στην εταιρεία (καθώς δεν συμμετέχει στις συνεχιζόμενες εξαγορές).
Αν και αυτό το γεγονός δεν προκαλεί καμία απαίτηση εξαγοράς, οι γενικές εικασίες σχετικά με την πιθανή εξαγορά της DT αυξάνονται τους τελευταίους μήνες.
Σε αυτό το πλαίσιο η JP Morgan συμπεραίνει ότι, ενώ η εξαγορά των μειοψηφιών του ΟΤΕ θα προσέφερε ελκυστική απόδοση για την DT, η DT πιθανότατα θα δώσει προτεραιότητα σε άλλες στρατηγικές επιλογές για την ανάπτυξη κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης