Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Ο Biden σπαταλάει 60 δισ. δολ στην Ουκρανία που δεν θα κερδίσει την Ρωσία – Οι ΗΠΑ λάθος που ενεπλάκησαν

Ron Paul Institute: Ο Biden σπαταλάει 60 δισ. δολ στην Ουκρανία που δεν θα κερδίσει την Ρωσία – Οι ΗΠΑ λάθος που ενεπλάκησαν
Μια ατελείωτη προσφορά χρημάτων από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ στην Ουκρανία με απροσδιόριστους στόχους και μηδενική επίβλεψη, αυτή είναι η πολιτική Biden

Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden σπαταλάει 60 δισ. δολ στην Ουκρανία η οποία στο τέλος δεν θα κερδίσει την Ρωσία.
Οι ΗΠΑ λάθος που ενεπλάκησαν σε αυτό τον πόλεμο αναφέρει μεταξύ άλλον ο Ron Paul σε άρθρο του στο The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.

Μόλις πρόσφατα, ο πρόεδρος Biden υπέγραψε ένα νομοσχέδιο στρατιωτικής βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.
Ποιος νοιάζεται που ο πληθωρισμός σκοτώνει την αμερικανική οικονομία και οι μητέρες δεν μπορούν να βρουν παιδικές τροφές. Για τις ΗΠΑ, οι δαπάνες για τον πόλεμο και την αυτοκρατορία φαίνεται πάντα να υπερισχύουν των αμερικανικών συμφερόντων.

Ας δούμε τι σημαίνει το δώρο των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, οι ΗΠΑ έχουν παράσχει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε «βοήθεια» στην Ουκρανία.
Αυτό είναι σχεδόν το 50% του ΑΕΠ της Ουκρανίας για το 2020!
Οι ΗΠΑ υιοθέτησαν, κυριολεκτικά την Ουκρανία καθώς στηρίζονται στα αμερικανικά κεφάλαια.

Η κυβέρνηση Biden ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία κερδίζει τον πόλεμο με τη Ρωσία και ότι μια τέτοια δαπάνη για την προστασία των συνόρων της Ουκρανίας είναι κρίσιμη για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και αξίζει να διακινδυνεύσουμε έναν πυρηνικό πόλεμο.
Αλλά αυτό δεν ισχύει.

Όμως η προστασία της δημοκρατίας της Ουκρανίας δεν είναι πλέον ο διακηρυγμένος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο υπουργός Άμυνας Austin περιέγραψε τον πραγματικό στόχο που είναι να αποδυναμώσει τη Ρωσία.
Η κυβέρνηση Biden διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά για άλλη μια φορά το Κογκρέσο δεν ψηφίζει, υπέρ της κήρυξης πολέμου ή ακόμη και να αξιολογήσει εάν ο πόλεμος με τη Ρωσία 30 χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου είναι καλή ιδέα.

Υπάρχει λόγος που το Σύνταγμα των ΗΠΑ παραχωρεί εξουσίες στη νομοθετική εξουσία.
Ο εξαναγκασμός των μελών της Βουλής και της Γερουσίας να κηρύξουν τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση τους δίνει επίσης τη δυνατότητα να καθορίσουν τους στόχους του πολέμου.
Αυτό αποτρέπει τους ατελείωτους πολέμους των ΗΠΑ στον 21ο αιώνα, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου της Ουκρανίας, όπου οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να φθείρουν την Ρωσία.

Ακόμη και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αρχίζουν να το παρατηρούν.
Οι New York Times δημοσίευσαν ένα βασικό άρθρο με τίτλο, «Ποια είναι η στρατηγική της Αμερικής στην Ουκρανία;» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Biden δεν έχει απαντήσει ακόμη σε καμία ερώτηση στον αμερικανικό λαό σχετικά με εμπλοκή της στην Ουκρανική κρίση

Συγκεκριμένα τόνισαν: ...δεν είναι ακόμα προς το συμφέρον της Αμερικής να βυθιστεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία, ακόμα κι αν μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να απαιτήσει από την Ουκρανία να λάβει κάποιες σκληρές αποφάσεις.
Και οι στόχοι και η στρατηγική των ΗΠΑ σε αυτόν τον πόλεμο έχουν γίνει πιο δύσκολο να διακριθούν, καθώς οι παράμετροι της αποστολής φαίνεται να έχουν αλλάξει.

Ενώ προειδοποιεί ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ουκρανία θα αρχίσει να μειώνεται χωρίς περισσότερη σαφήνεια από τις ΗΠΑ ως προς τους στόχους της, η εφημερίδα δεν αποδέχεται τις προβλέψεις της κυβέρνησης Biden για νίκη της Ουκρανίας:

«Μια αποφασιστική στρατιωτική νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας, στην οποία η Ουκρανία ανακτά όλα τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία από το 2014, δεν είναι ρεαλιστικός στόχος»

Όταν ο γερουσιαστής Paul απλώς ζήτησε να ελεγχθούν που θα πάνε τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία υπήρξε σχεδόν ομόφωνη αντίθεση.

Μια ατελείωτη προσφορά χρημάτων από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ στην Ουκρανία με απροσδιόριστους στόχους και μηδενική επίβλεψη, αυτή είναι η πολιτική Biden.
Δεν είναι καιρός τα κόμματα στο Κογκρέσο να αρχίσουν να κάνουν μερικές δύσκολες ερωτήσεις στην κυβέρνηση Biden;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης