Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση Bank of America: FED και ΕΚΤ θα υποχρεωθούν να τερματίσουν αυξήσεις επιτοκίων και ποσοτική σύσφιξη πολύ νωρίτερα

Προειδοποίηση Bank of America: FED και ΕΚΤ θα υποχρεωθούν να τερματίσουν αυξήσεις επιτοκίων και ποσοτική σύσφιξη πολύ νωρίτερα

Η BofA τώρα αναμένει μείωση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μεταξύ Σεπτεμβρίου του 2023 και Ιουνίου 2024.

Οι βασικές κεντρικές τράπεζες η FED και η ΕΚΤ θα υποχρεωθούν να τερματίσουν τις αυξήσεις επιτοκίων και την πολιτική ποσοτικής σύσφιξης πολύ νωρίτερα του αναμενομένου καθώς η ύφεση θα κατακλύσει τον πλανήτη προειδοποιεί η Bank of America.

Όταν μιλάει ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της BofA για τα επιτόκια και πρώην αναλυτής της Fed Νέας Υόρκης, Marc Cabana, οι επενδυτές, η Fed - ακόμα και ο πρώην συνεργάτης του και γκουρού των repo της Fed, Zoltan Pozsar – τον ακούν με προσοχή.
Και αυτό που έχει να πει ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της BofA τώρα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Την στιγμή που η επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης μετοχών της BofA Savita Subramanian μείωσε τον στόχο για τον χρηματιστηριακό δείκτη S&P κατά 25% από 4.500 μονάδες σε 3.600 μονάδες στο τέλος του 2022 ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της BofA για τα επιτόκια και πρώην αναλυτής της Fed Νέας Υόρκης, Marc Cabana προέβη σε μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση.

Η BofA μειώνει επίσης την πρόβλεψή της για το 10ετές αμερικανικό ομόλογο στο τέλος του 2022 από 3,50% σε 2,75% και για το 2023 από 3,25% σε 2,50%.
Οι νέες προβλέψεις έρχονται καθώς η BofA προβλέπει ύφεση στις ΗΠΑ το 2022 και μείωσε ουσιαστικά την πορεία των επιτοκίων των κεφαλαίων της Fed με το τελικό επιτόκιο των κεφαλαίων της Fed από 4% με 4,25% σε 3,25% με 3,50%.
Η BofA τώρα αναμένει μείωση των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης μεταξύ Σεπτεμβρίου του 2023 και Ιουνίου 2024.

Έρχονται μειώσεις επιτοκίων

Η βασική εκτίμηση είναι ότι προς το τέλος του 2023 και το 2024 η FED θα μειώσει τα βασικά παρεμβατικά επιτόκια.
Κατά την BofA οι μειώσεις επιτοκίων απόν την FED το 2ο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να συμβεί παράλληλα με το τέλος της ποσοτικής σύσφιξης.
Δηλαδή:

Αναμένεται ότι η Fed θα σταματήσει την ποσοτική σύσφιξη όταν ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων λόγω του αντιφατικού μηνύματος που θα στέλνει στις αγορές με την νομισματική πολιτική.
Η Fed έχει προηγούμενο με τέτοιες πρακτικές ήδη από το 2019, όταν μείωσε τα επιτόκια τον Ιούλιο του 2019 και ταυτόχρονα ανακοίνωσε τον τερματισμό της ποσοτικής σύσφιξης.

Τι θα συμβεί στον ισολογισμό της FED;

Όσον αφορά τον ισολογισμό της Fed, η BofA προβλέπει ότι όταν διακοπεί η πολιτική Fed η ποσοτική σύσφιξη τον Σεπτέμβριο του 2023 θα έχει ως αποτέλεσμα 1 τρισεκατομμύριο δολάρια λιγότερη μείωση του ισολογισμού σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις έως το τέλος του 2024.
b1_6.jpg
b2_6.jpg
b4_5.jpgb3_5.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης