Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Νέα τάξη πραγμάτων στις αγορές – Έρχεται τεράστιος πόνος στις μετοχές, πουλήστε…

Credit Suisse: Νέα τάξη πραγμάτων στις αγορές – Έρχεται τεράστιος πόνος στις μετοχές, πουλήστε…

Τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα διορθώνουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν σχεδόν κανένα μέρος να κρυφτούν

Η Credit Suisse προειδοποίησε για μια «νέα παγκόσμια τάξη» στις χρηματοπιστωτικές αγορές αφού οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν επιθετικά να αυξάνουν τα επιτόκια.

Μάλιστα, κάνει λόγο για τεράστιο πόνο στις μετοχές και συστήνει στους επενδυτές να πουλήσουν.
Σύμφωνα με την ανάλυσή της, οι αγορές είχαν παγιδευτεί σε μια «τέλεια καταιγίδα», με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τα υψηλότερα επιτόκια και τον πόλεμο στην Ουκρανία να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.
Αυτή η καταιγίδα εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες αφού η Federal Reserve προχωρά σε μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων.
«Τόσο οι μετοχές όσο και τα ομόλογα διορθώνουν, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν σχεδόν κανένα μέρος να κρυφτούν.
Ακόμη και καλά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια έχουν δεχθεί πλήγμα».
«Αυτό δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από μια επαναφορά του επί του παρόντος ακόμη χαμηλού επιπέδου επιτοκίου σε ένα νέο, υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως.
Κατά τη διάρκεια αυτής της προσαρμογής, οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνεται ότι θα παραμείνουν ασταθείς, καθώς η επαναφορά φέρνει μαζί της σαφή αβεβαιότητα και, φυσικά, μια πολύ λιγότερο διευκολυντική νομισματική πολιτική.
Image

Πουλήστε…

Η Credit Suisse συστήνει στους επενδυτές να προχωρήσουν σε μείωση των θέσεων σε παγκόσμιες μετοχές μετά το συμπόσιο του Jackson Hole, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες δήλωσαν ότι θα εντείνουν την προσπάθειά τους να δαμάσουν τον πληθωρισμό μέσω υψηλότερων επιτοκίων.
Το επιχείρημα για μια πρόωρη περιστροφή από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες είναι πλέον «ξεκάθαρα εκτός πραγματικότητας», έγραψε σε σημείωμα ο Michael Strobaek, παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων στην ευρωπαϊκή τράπεζα.
Οι αγορές βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με επιβράδυνση της ανάπτυξης, αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης, υψηλό πληθωρισμό.
«Οι επόμενοι μήνες είναι επομένως πιθανό να είναι επώδυνοι», είπε.

Μέχρι πότε θα διαρκέσει η πτώση

«Μεταξύ των ερωτημάτων που πρέπει να αναρωτηθούν οι επενδυτές είναι πόσο θα διαρκέσει ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων και πόσο βαθιά θα είναι η οικονομική επιβράδυνση».
Ωστόσο, το στέλεχος της Credit Suisse είπε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να χάσουν την πίστη τους, προσθέτοντας ότι θα ήταν «κακό» να βγουν τελείως από τις αγορές τώρα.
«Μία από τις θεμελιώδεις επενδυτικές μας αρχές είναι ότι «ο χρόνος στην αγορά ξεπερνά τον συγχρονισμό των αγορών». Αυτό, κατά τη γνώμη μου, ισχύει για το εδώ και τώρα», ανέφερε.
ΟΙ επενδυτές να παραμείνουν υπομονετικοί, ανέφερε.
«Όταν σταματήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων και οι επενδυτές μπορούν και πάλι να αποτιμήσουν τον κίνδυνο με κάποια βεβαιότητα, οι φθηνότερες τιμές περιουσιακών στοιχείων στις αγορές μετοχών και κρατικών ομολόγων θα αντιπροσωπεύουν μια απίστευτη ευκαιρία για τους επενδυτές που αναζητούν ελκυστικές αποδόσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης