Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Ακόμη κι αν η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα είναι θετική, ο αναβρασμός θα παραμείνει στις ααγορές - Σύντομα η επόμενη αναθεώρηση της ελληνικής οικονομίας -Προς τα 1,21 δολ το ευρώ στα μέσα του 2013

Bank of America Merrill Lynch: Ακόμη κι αν η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα είναι θετική, ο αναβρασμός θα παραμείνει στις ααγορές   - Σύντομα η επόμενη αναθεώρηση της ελληνικής οικονομίας -Προς τα 1,21 δολ το ευρώ στα μέσα του 2013
Επενδυτές μην τρέφετε αυταπάτες... Ακόμη κι αν η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα είναι θετική, οι αγορές δεν θα ανακουφιστούν και αυτό γιατί σύντομα θα ξεκινήσει η επόμενη, γεμάτη προκλήσεις αναθεώρηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές της χώρας.
Τα ανωτέρω επισημαίνει σε νέα, ειδική έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, στην οποία μάλιστα εμφανίζεται εξαιρετικά απαισιόδοξη για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.
"Μια επιτυχημένη έκθεση της τρόικας δεν θα κάνει τη διαφορά στις αγορές, αφού πολύ άμεσα, στις αρχές του 2013, θα ξεκινήσει η νέα αναθεώρηση της πρόοδου που σημειώνει η ελληνική πλευρά, όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της", σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές του οίκου.
Η κατάσταση της Ελλάδας θα αποτελέσει βαρίδι για την πορεία του ενιαίου νομίσματος στη διάρκεια των ερχόμενων μηνών, επισημαίνει ο οίκος.
Κατά τη Bank of America Merrill Lynch, το ευρώ εκτιμάται πως θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 1,23 δολ. μέχρι τα τέλη του 2012 και ακόμη χαμηλότερα, στα επίπεδα των 1,21 δοσλ, στα μέσα του 2013.
"Ακόμη κι αν η Ισπανία καταθέσει επίσημο αίτημα για βοήθεια, η bearish τάση για το ευρώ δεν μπορεί να ανακοπεί. Ελλάδα και Ιταλία θα απασχολήσουν τις αγορές το επόμενο διάστημα", εκτιμά ο οίκος.
"Οι ιταλικές εκλογές το 2013 συνιστούν ένα γεγονός υψηλού πολιτικού ρίσκου", προειδοποιεί ταυτόχρονα.
"Ακόμη κι αν η Ισπανία καταθέσει αίτημα για βοήθεια, οι διαπραγματεύσεις για τους όρους που θα συνοδεύουν το πακέτο θα είναι δύσκολες και γεμάτες προκλήσεις", σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch.
"Η bearish τάση για το ευρώ είναι ακόμη ζωντανή και ισχυρή", σημειώνει στη συνέχεια, προκειμένου να δώσει έμφαση στο αβέβαιο outlook της ευρωπαϊκής οικονομίας. Η Ευρωζώνη θα παραμείνει σε ύφεση και το 2013, προβλέπει.
Μάλιστα, ο οίκος υποστηρίζει τόσο θερμά τις bearish εκτιμήσεις για το ευρώ, εξηγώντας πως οι πιέσεις προς το ενιαίο νόμισμα δεν θα προέλθουν αποκλειστικά από την Ευρώπη, αλλά και από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, τις ΗΠΑ.
"Τα πρόσφατα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ λειτούργησαν θετικά για το δολάριο. Οι προσδοκίες για την ποσοτική χαλάρωση της Fed θα επικρατήσουν επί της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου στο ευρώ", εξηγεί χαρακτηριστικά ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης