Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JPMorgan: Υπάρχει ένα σενάριο που θα φέρει ράλι 10% στον S&P 500 - Όσοι τολμηροί...

JPMorgan: Υπάρχει ένα σενάριο που θα φέρει ράλι 10% στον S&P 500 - Όσοι τολμηροί...
Ο δείκτης μετοχών είναι πιθανό να βυθιστεί έως και 5% εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 7,8%, δείχνει η ανάλυση της JPMorgan
Με τους επενδυτές μετοχών να είναι αμυντικά τοποθετημένοι, μια ήπια μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2022, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ισχυρό ράλι - με τον S&P 500 να σημειώνει άλμα έως και 10%.
Αυτή είναι η τολμηρή πρόβλεψη της JPMorgan, η οποία επισημαίνει ότι το σενάριο αυτό, δηλαδή ένα ράλι 8% με 10%, θα επιβεβαιωθεί εάν ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κυμανθεί στο 6,9% ή χαμηλότερα.
Μια τέτοια κίνηση θα επέκτεινε την άνοδο του δείκτη από το χαμηλό του Οκτωβρίου πολύ πάνω από το 20%, σηματοδοτώντας το τεχνικό τέλος της 12μηνης πτωτικής αγοράς.

Το βασικό σενάριο

Αν και οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον λίγες - ένα γεγονός στο οποίο η JPMorgan αποδίδει πιθανότητα 5% - η ανάλυση αντανακλά την επικρατούσα άποψη ότι ο ΔΤΚ του Νοεμβρίου παίζει καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό της βραχυπρόθεσμης τάσης της αγοράς.
Τα στοιχεία, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στο 7,3% από τους οικονομολόγους, καταφθάνουν μόλις μία ημέρα πριν από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το έτος.
"Η λογική εδώ είναι ότι όχι μόνο ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά ο ρυθμός του επιταχύνεται", έγραψε η JP Morgan.
"Αυτό θα έδινε αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις προβλέψεις για πτώση του γενικού πληθωρισμού κατά ~3% το 2023.
Περαιτέρω, εάν ο πληθωρισμός είναι στο 3%, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, φαίνεται απίθανο η Fed να διατηρήσει το τελικό επιτόκιο στο 5%.
Οποιαδήποτε στροφή της Fed θα ωθήσει τις μετοχές".
Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια ανακοίνωση του ΔΤΚ μεταξύ 7,2% και 7,4%, όπου ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 2% έως 3%,
Από την άλλη πλευρά, οποιαδήποτε ανακοίνωση κοντά ή πάνω από την προηγούμενη του 7,7% μπορεί να σημάνει πρόβλημα.
Ο δείκτης μετοχών είναι πιθανό να βυθιστεί έως και 5% εάν ο πληθωρισμός ξεπεράσει το 7,8%, δείχνει η ανάλυση της JPMorgan.
"Η ανακοίνωση του ΔΤΚ έχει τη δυνατότητα να υπαγορεύσει την κατεύθυνση και το μέγεθος της αγοράς έως ότου ξεκινήσουν τα κέρδη στα μέσα Ιανουαρίου", ανέφερε η JP Morgan.

Μειώνονται οι καταλύτες της πτώσης

Για τον Tony Pasquariello της Goldman Sachs όποιος ποντάρει σε μια μεγάλη αναπήδηση της αγοράς θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ακραία πτωτική τάση που υπήρχε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου έχει μειωθεί.
Στα futures των δεικτών, όπου οι καθαρές θέσεις μεταξύ των μη-διαπραγματευτών έφθασαν σε ρεκόρ short 120 δισ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο, πλέον αυτό έχει συρρικνωθεί μετά από μια ουσιαστική αποκλιμάκωση τον περασμένο μήνα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας.
"Δεν το καταγράφω αυτό για να κάνω έναν πτωτικό ισχυρισμό - και πάλι, το τρέχον μέτρο είναι επίπεδο - είναι περισσότερο για να πω ότι αυτό το μέγεθος της ζήτησης είναι πολύ απίθανο να διατηρηθεί το πρώτο τρίμηνο", έγραψε ο Pasquariello.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης