Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Στο 4% θα κορυφωθεί το επιτόκιο της ΕΚΤ

Morgan Stanley: Στο 4% θα κορυφωθεί το επιτόκιο της ΕΚΤ
Και η JP Morgan αύξησε αυτή την εβδομάδα την πρόβλεψή της για το "τελικό" επιτόκιο της ΕΚΤ στο 3,75% από 3,50% προηγουμένως
Την εκτίμησή για το λεγόμενο ανώτατο επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναβάθμισε η Μorgan Stanley, το οποίο πιστεύει ότι θα αυξηθεί το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ - στο 4%, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις επιβαρύνουν την ευρωζώνη.
"Μετά από ουσιαστικές αναθεωρήσεις στις προβλέψεις μας για τον πληθωρισμό, αναμένουμε τώρα το τελικό επιτόκιο της ΕΚΤ στο 4%", έγραψε η τράπεζα σε ερευνητικό σημείωμα.
Η κίνηση της Morgan Stanley, η οποία προηγουμένως έβλεπε το τελικό επιτόκιο της ΕΚΤ στο 3,25%, ακολουθεί παρόμοιες αναθεωρήσεις από άλλες κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων εντός της ευρωζώνης.
Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας έδειξαν μια αιφνιδιαστική αύξηση του υποκείμενου πληθωρισμού σε ολόκληρη την ευρωζώνη των 20 χωρών.
Η JP Morgan αύξησε αυτή την εβδομάδα την πρόβλεψή της για το "τελικό" επιτόκιο της ΕΚΤ στο 3,75% από 3,50% προηγουμένως.
Τον περασμένο μήνα η Deutsche Bank αύξησε την πρόβλεψή της στο 3,75% από 3,25%.
Την Παρασκευή, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και διοικητής της βελγικής εθνικής τράπεζας Pierre Wunsch δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του βασικού της επιτοκίου έως και το 4%, εάν ο υποκείμενος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ παραμείνει επίμονα υψηλός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης