Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Χαμηλές οι πιθανότητες της Πειραιώς για τον Standard του MSCI Greece (11/5) - Ποιο κριτήριο δεν πληροί

Morgan Stanley: Χαμηλές οι πιθανότητες της Πειραιώς για τον Standard του MSCI Greece (11/5) - Ποιο κριτήριο δεν πληροί
Εάν όμως προστεθεί η Πειραιώς στον MSCI, η Morgan Stanley θα περίμενε παθητικές εισροές ύψους 114 εκατ. δολ.
Σχετικά Άρθρα
Αν και υπάρχουν προσδοκίες γαι ένταξη της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη Standard του MSCI Greece, οι πιθανότητες είναι πολύ χαμηλές.
Όπως μάλιστα υπενθυμίζει η ίδια η Morgan Stanley, η μετοχή αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece, και τόσο η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας όσο και η ελεύθερη διακύμανση είναι πάνω από το τρέχον όριο για τον δείκτη Standard με περιθώριο μικρότερο του 50%.
1_154.JPG
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της η Πειραιώς δεν πληροί την απαίτηση ένταξης κατά προτεραιότητα και, κατά συνέπεια, η ένταξή της εξαρτάται από την αύξηση του μέγιστου αριθμού των εταιρειών στον δείκτη MSCI Greece από 10 που είναι σήμερα σε 11.
Γι' αυτό και μόνο το λόγο η Morgan Stanley δίνει πολύ χαμηλή πιθανότητα για την προσθήκη της Πειραιώς στον Standard του MSCI.
Εάν όμως προστεθεί, θα περίμενε παθητικές εισροές ύψους 114 εκατ. δολ., ως αντίκτυπο στις συναλλαγές 11 ημερών για την κάλυψη.

Ποιες αλλαγές θα παρακολουθήσουν οι διεθνείς επενδυτές

Σύμφωνα με τη σημερινή, 24 Απριλίου 2023, 7σέλιδη ανάλυσή της με τίτλο "MSCI Index Preview: Potential Changes to Watch (May'23)", η Morgan Stanley δίνει τις εκτιμήσεις της για την τριμηνιαία ανασκόπηση των δεικτών του MSCI στις 11 Μαΐου.
Όλες οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν θα ισχύουν από την 1η Ιουνίου (κλείσιμο 31 Μαΐου).
Οι αλλαγές που αναμένει στον δείκτη MSCI EEMEA Standard:

Προσθήκες
- Σαουδική Αραβία (1): Luberef (LUBEREF AB, υψηλή πιθανότητα),
- ΗΑΕ (1): Americana Restaurants (AMR UH, υψηλή πιθανότητα) και
- Τουρκία (1): Tofas Turk Otomobil (TOASO TI, υψηλή πιθανότητα).
Πιθανές προσθήκες της Tawuniya στη Σαουδική Αραβία και της Πειραιώς στην Ελλάδα, αλλά και οι δύο με χαμηλή πιθανότητα, κατά την άποψη της Morgan Stanley.

Διαγραφή
- ΗΑΕ (1): Q Holdings (QHOLDING UH, υψηλή πιθανότητα).
Μεταξύ των πιθανών διαγραφών, επισημαίνει η Morgan Stanley και την The Foschini Group στη Νότια Αφρική, με χαμηλή πιθανότητα.
2_120.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης