Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O Dalio της Bridgewater δίνει βαθμό «D» στη συμφωνία για το χρέος των ΗΠΑ: Δεν λύνει το βασικό πρόβλημα

O Dalio της Bridgewater δίνει βαθμό «D» στη συμφωνία για το χρέος των  ΗΠΑ: Δεν λύνει το βασικό πρόβλημα
Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates επισημαίνει πως η συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους δεν θα κάνει «μεγάλη διαφορά»
Σχετικά Άρθρα
Ο Ray Dalio δεν εντυπωσιάστηκε από τη συμφωνία για το χρέος επισημαίνοντας ότι η προσωρινή συμφωνία δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα ότι η υπερχρεωμένη κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει να δανείζεται όλο και περισσότερα χρήματα.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδρυτής της Bridgewater Associates έγραψε στο Twitter την Τρίτη ότι η συμφωνία του προέδρου Joe Biden και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy ήταν «το καλύτερο που θα μπορούσε κανείς να περιμένει, αν και όχι αρκετά καλή».
«Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της προσθήκης υπερβολικών ποσών σε ένα σωρό χρέους που είναι ήδη πολύ μεγάλο: Βαθμός D», πρόσθεσε και συνέχισε «δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά».
Ο Biden και ο McCarthy δήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου (27/5/2023) ότι συμφώνησαν να αναστείλουν το ανώτατο όριο του χρέους μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, περιορίζοντας παράλληλα τις δαπάνες στους προϋπολογισμούς του 2024 και του 2025.

Εάν η συμφωνία περάσει από το Κογκρέσο, θα αποτραπεί μια δυνητικά καταστροφική χρεοκοπία, για την οποία η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen, έχει προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να συμβεί στις αρχές Ιουνίου.
Αλλά οι νομοθέτες έχουν ενεργήσει 78 διαφορετικές φορές για να αυξήσουν ή να παρατείνουν τα όρια δανεισμού από το 1960, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ - και αυτό έχει κάνει τον Dalio να ταχθεί κατά της ένοιας του ανώτατου ορίου για το χρέος.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει πραγματικό όριο χρέους, διότι αυτό που ονομάζεται όριο χρέους δεν περιορίζει ποτέ στην πραγματικότητα το χρέος», δήλωσε τον Ιανουάριο.
«Είναι μια φάρσα που λειτουργεί όπως ένα μάτσο αλκοολικοί που γράφουν νόμους για να επιβάλουν όρια κατανάλωσης», πρόσθεσε ο Dalio. «Όταν ένα όριο επιτυγχάνεται, κάνουν μια φαρσοκωμωδία διαπραγμάτευσης που καταργεί προσωρινά το όριο, γεγονός που τους επιτρέπει να έχουν την επόμενη κραιπάλη με το ποτό μέχρι να φτάσουν στο επόμενο όριο, οπότε και περνούν από την επόμενη φαρσοκωμωδία διαπραγμάτευσης και συνεχίζουν την κραιπάλη» σχολίασε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης