Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wells Fargo: Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση και θα καταγράφουν ανάπτυξη 2,2% το 2023

Wells Fargo: Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση και θα καταγράφουν ανάπτυξη 2,2% το 2023
Οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση το 2023 αλλά ίσως όχι το 2024, εκτιμά η Wells Fargo
Σχετικά Άρθρα
Σε επί τα βελτίω αναθέωρηση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας προχώρησε η Wells Fargo Investment Institute, εκτιμώντας ότι, πλέον, οι ΗΠΑ θα αποφύγουν την ύφεση φέτος.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας κάνουν λόγο για οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 2,2% το 2023, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 1,1%.
Ωστόσο, η Wells Fargo υπογραμμίζει πως η αμερικανική οικονομία δύσκολα θα απούγει την ύφεση νωρίς μέσα στο επόμενο έτος.
Εν τέλει, το 2024 θα καταγραφεί αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, έναντι αρχικής εκτίμησης για 1,5%.
«Τμήματα της οικονομίας βρίσκονται ήδη σε ύφεση και οι τάσεις των δαπανών και της απασχόλησης είναι πιο αδύναμες. Τελικά, πιστεύουμε ότι η οικονομία θα αγωνιστεί για να αποφύγει την ύφεση». «Οι προσδοκίες μας για σταθεροποίηση του πληθωρισμού το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και οι συνεχείς τάσεις αποδυνάμωσης στην οικονομία των ΗΠΑ, μας οδηγούν να αναθεωρήσουμε τις οικονομικές μας προβλέψεις σε κάπως υψηλότερο πληθωρισμό το 2023 και να μετατοπίσουμε το κάτω μέρος του οικονομικού κύκλου στις αρχές του 2024», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Οι αναλυτές αναθεώρησαν επίσης την πρόβλεψη για το εύρος των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στο 5,5% έως 5,75%, καθώς αναμένουν από τη Fed να αυξήσει εκ νέου τα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης