Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με εμπόδια η πράσινη μετάβαση - Wood Mackenzie: Μη ρεαλιστικός ο στόχος για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Με εμπόδια η πράσινη μετάβαση - Wood Mackenzie: Μη ρεαλιστικός ο στόχος για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα
Η Wood Mackenzie σημείωσε ότι τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στην παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και η αβεβαιότητα σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα των έργων, καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα
Σχετικά Άρθρα
Ιδιαίτερα ακριβή και με εμπόδια αναδεικνύεται η πράσινη μετάβαση... Η Wood Mackenzie αναφέρει σε ανάλυση της ότι οι κυβερνητικοί στόχοι για την αύξηση των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας θα έβλεπαν τις ετήσιες προσθήκες δυναμικότητας να φτάνουν τα 80 γιγαβάτ (GW) ετησίως μέχρι το 2030, απαιτώντας 100 δισ. δολάρια σε εξασφαλισμένες επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού μέχρι το 2026.
Η εταιρεία ερευνών και παροχής συμβουλών προβλέπει ότι η ετήσια δυναμικότητα είναι πιθανότερο να αυξηθεί κατά 30 γιγαβάτ (GW) ετησίως έως το 2030, γεγονός που θα απαιτούσε 27 δισ. δολάρια εξασφαλισμένων επενδύσεων έως το 2026.
«Η αλυσίδα εφοδιασμού δυσκολεύεται να αναβαθμιστεί και θα αποτελέσει εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, εάν δεν υπάρξει αλλαγή», δήλωσε ο Chris Seiple, αντιπρόεδρος του τμήματος ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Wood Mackenzie.
«Οι στόχοι των κυβερνήσεις για εγκαταστάσεις 80 GW ετησίως δεν είναι ρεαλιστικοί, ακόμα και η επίτευξη των προβλεπόμενων 30 GW σε προσθήκες θα αποδειχθεί μη ρεαλιστική αν δεν υπάρξουν άμεσες επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού», δήλωσε ο Seiple.
Η Wood Mackenzie σημείωσε ότι τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στην παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και η αβεβαιότητα σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα των έργων, που έχουν ως αποτέλεσμα πολύ διαφορετικές ανάγκες της αλυσίδας εφοδιασμού, καθιστούν δύσκολη την άντληση επενδύσεων στον τομέα.
Σύμφωνα με την έκθεση Statistical Review of World Energy του Ιουνίου, η παγκόσμια αιολική και ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε σε ποσοστό ρεκόρ 12% της παραγωγής ενέργειας πέρυσι, ξεπερνώντας την πυρηνική ενέργεια.
Ο καθορισμός των στόχων και τα σχέδια για τις υποδομές της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την υποστήριξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας πρέπει να επεκταθούν πέραν του 2030 για την αναβάθμιση της αλυσίδας εφοδιασμού της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, δήλωσαν οι αναλυτές της Wood Mackenzie.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης