Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Οι παγκόσμιες αγορές υποτιμούν το πρόβλημα στην κινεζική αγορά ακινήτων – Αναταραχές προσεχώς

tags :
Nomura: Οι παγκόσμιες αγορές υποτιμούν το πρόβλημα στην κινεζική αγορά ακινήτων – Αναταραχές προσεχώς
Τί αναφέρουν αναλυτές για την κινεζική οικονομία
Σχετικά Άρθρα
Ένας από τους σκιώδεις τραπεζικούς γίγαντες της Κίνας αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας και μεταδίδει το πρόβλημα στον κλάδο των ακινήτων, εγείροντας ερωτήματα για το πόσο μακριά θα φθάσει.
Οι εταιρείες που συνδέονται με την Zhongzhi Enterprise Group, η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρισεκ. γιουάν, αθέτησε πληρωμές σε δεκάδες ομόλογα, πολλά από τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από ακίνητα.
«Οι αγορές εξακολουθούν να υποτιμούν τον απόηχο της σημαντικής κατάρρευσης στον τομέα ακινήτων της Κίνας», έγραψε σε μια έκθεση ο Lu Ting, επικεφαλής οικονομολόγος στη Nomura Holdings. Ο κλάδος wealth management της Κίνας πρόκειται να αντιμετωπίσει αναταράξεις τους επόμενους μήνες, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στην ήδη αποδυναμωμένη οικονομική της δυναμική, σύμφωνα με τη Nomura.
Τα προβλήματα της Zhongzhi έχουν ήδη πυροδοτήσει διαμαρτυρίες, οδηγώντας την αστυνομία να καταστείλει τους δυσαρεστημένους πελάτες. Η εταιρεία παρουσιάζει πληρωμές ομολόγων συνολικού ύψους 39,5 δισεκ. γιουάν που θα λήξουν φέτος, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Use Trust.
Αν και οι αναφερόμενες χρεοκοπίες του Zhongrong Trust δεν φαίνεται να προκαλούν ακόμη συστημική ανησυχία, μια άτακτη εκκαθάριση οποιασδήποτε μεγάλης εταιρείας θα μπορούσε να δοκιμάσει τη βραχυπρόθεσμη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, έγραψε σε ένα σημείωμα η CreditSights.
Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα στην Country Garden εξαπλώνονται σε εταιρείες επενδυτικής βαθμίδας καθώς βαθαίνει η ύφεση ακινήτων στην Κίνα. Οι τιμές στα ομόλογα δολαρίων από μονάδες της Gemdale Corp. και της Seazen Group Ltd. υποχωρούν σημαντικά. Τα ομόλογα που εκδόθηκαν από την Longfor Group Holdings Ltd. και την China Vanke Co., είχαν την ίδια μοίρα.
Η καθυστέρηση πληρωμής της Country Garden είναι πιθανό να επιδεινώνει ήδη την απώλεια εμπιστοσύνης και μια αθέτηση υποχρεώσεων θα επιδεινώσει μόνο τα πράγματα, έγραψαν σε έκθεσή τους οι αναλυτές της S&P Global Ratings.
«Εάν οι αγορές πεισθούν ότι ο κλάδος των ακινήτων θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί, η καθοδική πορεία περιοριστεί αποφασιστικά» και το γιουάν θα μπορούσε να βελτιωθεί, αναφέρει η Credit Agricole.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης