Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Μην εμπιστεύεστε το ράλι της Wall Street» - Fidelity: Θα δούμε περισσότερα προβλήματα

«Μην εμπιστεύεστε το ράλι της Wall Street» - Fidelity: Θα δούμε περισσότερα προβλήματα
Αναλυτής της Fidelity International δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας αύξησης επιτοκίων από τη Fed
Σχετικά Άρθρα
Οι μετοχές οδεύουν προς μια εξαιρετική εβδομάδα, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είστε επιφυλακτικοί, προειδοποίησε ένας στρατηγικός αναλυτής.
«Εν ολίγοις, δεν πιστεύουμε σε αυτό το ράλι», δήλωσε ο Salman Ahmed, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικής και στρατηγικής κατανομής περιουσιακών στοιχείων της Fidelity International.
«Είχαμε δύσκολο μεταγενέστερο μέρος του καλοκαιριού, υπήρχε εστίαση στη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, σε ό,τι προερχόταν από τις βασικές κεντρικές τράπεζες» επεσήμανε ο ίδιος και συνέχισε «τίποτα δεν έχει αλλάξει θεμελιωδώς. Έτσι, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα δούμε περισσότερα προβλήματα μπροστά μας, καθώς αυτό το προφίλ των υψηλότερων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτοκίων θα εδραιωθεί και θα αρχίσει να επηρεάζει την πραγματική οικονομία».
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης βρίσκεται σε πορεία για την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Αυτό έρχεται μετά από έναν άσχημο Οκτώβριο, ο οποίος ήταν ο χειρότερος μήνας του έτους, και απώλειες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Στις ΗΠΑ, ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones σημείωσε την Πέμπτη την καλύτερη ημέρα του από τον Ιούνιο.
Μαζί με τις μετοχές, τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα σημείωσαν επίσης ράλι αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ερμήνευσαν τη διατήρηση των επιτοκίων της Fed και τα σχετικά σχόλια ως σημάδι ότι τα επιτόκια έχουν φτάσει στο ζενίθ και ότι οι μειώσεις είναι ορατές. Αυτό συνέβη παρά την επιμονή του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ότι περαιτέρω αυξήσεις δεν έχουν φύγει από το τραπέζι - σύμφωνα με τους επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αν κοιτάξετε την ομιλία του προέδρου Powell, είχε μια επιθετική (hawkish) διάθεση», δήλωσε ο Ahmed, o οποίος παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των αγορών, επισημαίνει ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα η Fed να προχωρήσει σε ακόμα μία αύξηση επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης