Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Nvidia των ρεκόρ – Έφθασε σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon στη Wall Street

Η Nvidia των ρεκόρ – Έφθασε σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon στη Wall Street
Δεν έχει τέλος το ράλι στη μετοχή της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Πολλοί έχουν μιλήσει για «φούσκα».
Άλλοι τόσοι κάνουν λόγο για «ευκαιρία» και μία ηγέτιδα στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Μέχρι να δούμε ποιος έχει δίκιο, αυτό που έχει σημασία είναι πως η Nvidia ίπταται και «απειλεί» πλέον ευθαρσώς τους τρεις γίγαντες της Wall Street.
Σήμερα 12/2 έφθασε σε χρηματιστηριακή αξία την Amazon στα 1,8 τρισεκ. δολάρια στη Wall Street, λίγους μόλις μήνες αφότου έσπασε το φράγμα του 1 τρισεκ. δολαρίων.
Μόνο το τελευταίο 12μηνο, η μετοχή έχει ενισχυθεί άνω του 220%!
Αν καταφέρει εν τέλει να ξεπεράσει την Amazon σε κεφαλαιοποίηση, επόμενος «στόχος» είναι η εκθρόνιση της Alphabet (περίπου ίδια επίπεδα κεφαλαιοποίησης) και μετά των Apple, Microsoft. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα χρειαστεί η Nvidia να προσπαθήσει πολύ, καθώς οι δύο τελευταίες έχουν κεφαλαιοποίηση γύρω από τα 3 τρισεκ. δολάρια!
Αναλυτές και επενδυτές αναμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, μέσα στον Φλεβάρη.
Το γ' τρίμηνο του 2023, η Nvidia κατέγραψε ασύλληπτη άνοδο στα οικονομικά της μεγέθη, σπάζοντας εκ νέου κάθε ρεκόρ και καταγράφοντας... τετραψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις σε κέρδη και έσοδα. Συγκεκριμένα, η καθαρή κερδοφορία διαμορφώθηκε σε 9,24 δισεκ. δολάρια, ποσό κατά 49% αυξημένο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και +1.259% υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι.
Τα έσοδα της πολύ δημοφιλούς τεχνολογικής εταιρείας για το ίδιο χρονικό διάστημα, εκτοξεύθηκαν σε 18,12 δισεκ. δολάρια, στο +34% και +206% σε τριμηνιαία και ετήσια σύγκριση, αντίστοιχα.
«Η ισχυρή ανάπτυξή μας αντανακλά την ευρεία βιομηχανική μετάβαση στην επιτάχυνση της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο Jensen Huang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia.
Η Nvidia ξεπέρασε το ορόσημο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις 30/5/2023, απόρροια των προσδοκιών για πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς εταιρείας στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης.
Βέβαια, η Nvidia δεν είναι η πρώτη εταιρεία που σπάει το «φράγμα» του 1 τρισεκ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης, καθώς η αρχή έχει ήδη γίνει από τις Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Tesla στις ΗΠΑ αλλά και τη Saudi Aramco στη Σαουδική Αραβία. Αξίζει να σημειωθεί πως η τρέχουσα συνολική χρηματιστηριακή αξία των προαναφερθέντων εταιρειών, ξεπερνά τα 10 τρισεκ. δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης