Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν βιάζεται η Fed - UBS: Τον Ιούνιο 2024 η πρώτη μείωση επιτοκίων

Δεν βιάζεται η Fed - UBS: Τον Ιούνιο 2024 η πρώτη μείωση επιτοκίων
Η αναθεώρηση έρχεται καθώς η UBS πιστεύει ότι η Fed δεν βιάζεται να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων
Η UBS επικαιροποίησε τις προβλέψεις της για το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, μεταφέροντας τον αναμενόμενο χρόνο από τον Μάιο στον Ιούνιο.
Κατά συνέπεια, προβλέπει πλέον συνολική μείωση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης (μ.β.) για το 2024, μείωση από την προηγούμενη εκτίμησή του για 100 μ.β..
"Δεδομένων των ανοδικών εκπλήξεων τόσο στις μισθοδοσίες όσο και στον πληθωρισμό, αναμένουμε τώρα ότι η Fed θα περιμένει λίγο περισσότερο πριν μειώσει τα επιτόκια, πραγματοποιώντας την πρώτη της μείωση κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και όχι τον Μάιο", ανέφεραν οι αναλυτές του Chief Investment Office της UBS.
"Το βασικό μας σενάριο προβλέπει μία μείωση επιτοκίων ανά τρίμηνο στη συνέχεια, μέχρι το εύρος-στόχος της Fed Funds να φθάσει στο 3,25~3,5%, σύμφωνα με την εκτίμησή μας για το μακροπρόθεσμο ουδέτερο επιτόκιο.
Ωστόσο, πιστεύουμε ότι ένα ευρύ φάσμα αποτελεσμάτων είναι δυνατό", πρόσθεσαν.

H Fed δεν βιάζεται

Η αναθεώρηση έρχεται καθώς η UBS πιστεύει ότι η Fed δεν βιάζεται να ξεκινήσει τη μείωση των επιτοκίων, δεδομένης της εκπληκτικής ανθεκτικότητας της αμερικανικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας έχουν ξεπεράσει τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση της Fed για τάση 1,8% από το τρίτο τρίμηνο του 2022.
Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η χαλαρή δημοσιονομική πολιτική συμβάλλει σημαντικά σε αυτή την τάση, γεγονός που καθιστά αναγκαία την αύξηση των επιτοκίων για την συγκράτηση της οικονομικής δραστηριότητας.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία μισθοδοσίας και πληθωρισμού για τον Ιανουάριο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αλλά η άποψη της UBS για τις υποκείμενες τάσεις παρέμεινε αμετάβλητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης