Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Προς νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street – Στις 5.400 μον. ο S&P 500 το 2024 ή +9%

UBS: Προς νέα ιστορικά υψηλά η Wall Street – Στις 5.400 μον. ο S&P 500 το 2024 ή +9%
Όπως εκτιμά η ελβετική τράπεζα, ο S&P 500 μπορεί να αγγίξει τις 5.400 μον. μέχρι το τέλος του έτους
Στο γκρουπ των τραπεζικών οίκων που αυξάνουν την τιμή στόχο για τον δείκτη βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου εντάχθηκε η ελβετική τράπεζα UBS.
Ειδικότερα, όπως εκτιμά, ο S&P 500 μπορεί να αγγίξει τις 5.400 μον. μέχρι το τέλος του έτους, όπερ σημαίνει αύξηση 9% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για την πλέον bullish πρόβλεψη ως τώρα, παρά τις φωνές που κάνουν λόγο για φούσκα και για μη βιώσιμο ράλι… λόγω εξάντλησης των περιθωρίων στα εταιρικά κέρδη, των υψηλών αποτιμήσεων στις μετοχές, του εντεινόμενου γεωπολιτικού ρίσκου και, κυρίως, των επίμονων πληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες προοιωνίζονται συνέχιση της αυστηρής νομισματικής πολιτικής.
Πράγματι, τα θερμότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις τιμές πυροδότησαν πτώση στην αγορά μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο η UBS λέει ότι το γεγονός ότι οφείλεται στην ισχυρή καταναλωτική ζήτηση και είναι πραγματικά καλό για τις μετοχές.
«Ο υψηλότερος πληθωρισμός τείνει να είναι θετικός για τις τιμές των μετοχών», ανέφεραν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Jonathan Golub σε σημείωμα που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.
«Ενώ στην αγορά σημειώθηκε sell off μετά τις εκθέσεις του δείκτη τιμών καταναλωτή και των τιμών χονδρικής την περασμένη εβδομάδα, η εργασία μας δείχνει ότι αυτές οι μετρήσεις βάσει της ζήτησης είναι εποικοδομητικές για μελλοντικές αποδόσεις».
Η UBS διαπιστώνει ισχυρή καταναλωτική ζήτηση, υποδεικνύοντας δέσμη πρόσφατων οικονομικών δεδομένων, όπως η καταναλωτική εμπιστοσύνη, οι μισθοδοσίες και τα δεδομένα παραγωγής.
Υπενθυμίζεται πως η ελβετική τράπεζα το 2023 είχε προβλέψει πως ο S&P 500 θα άγγιζε τις 4.850 μον., όπερ και εγένετο.
«Παρά την ανοδική μας προοπτική, φαίνεται ότι δεν ήμασταν αρκετά ανοδικοί» έγραψε η UBS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης