Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ για Ισραήλ: Απογοήτευση Blinken (ΥΠΕΞ) για τις 3.000 νέες κατοικίες στην Δυτική Όχθη

ΗΠΑ για Ισραήλ: Απογοήτευση Blinken (ΥΠΕΞ) για τις 3.000 νέες κατοικίες στην Δυτική Όχθη
Οι νέοι ισραηλινοί οικισμοί είναι αντιπαραγωγικοί για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης
Σχετικά Άρθρα
«Απογοητευμένος» από την ανακοίνωση του Ισραήλ για τα σχέδια οικοδόμησης 3.000 νέων κατοικιών σε οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα 23/2 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπουένος Άιρες, η μακροχρόνια πολιτική των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι νέοι ισραηλινοί οικισμοί είναι αντιπαραγωγικοί για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η ΜΚΟ κατά του εποικισμού “Ειρήνη τώρα” το 2023 εγκαθιδρύθηκαν στην Δυτική Όχθη αριθμός ρεκόρ παράνομων προκεχωρημένων φυλακίων,
Σύμφωνα με την “Ειρήνη τώρα”, 26 εβραϊκοί οικισμοί χωρίς άδεια, προκεχωρημένα φυλάκια που δεν αναγνωρίζονται από την ισραηλινή κυβέρνηση, εγκαθιδρύθηκαν σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη το περασμένο έτος, εκ των οποίων περίπου δέκα αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas στις 7 Οκτωβρίου.
Συγκριτικά, πέντε οικισμοί χωρίς άδεια έκαναν την εμφάνισή τους το 2022, τη χρονιά όπου σχηματίστηκε η ισραηλινή κυβέρνηση από έναν ετερόκλητο συνασπισμό (κέντρο, δεξιά αριστερά, Άραβες).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης