Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η ΝΔ κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ εξουσιάζει – Επικίνδυνες ισορροπίες μιας αβέβαιης κυβέρνησης με φθαρμένα πρόσωπα ενώ οι ικανοί εκδιώχνονται

Η ΝΔ κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ εξουσιάζει – Επικίνδυνες ισορροπίες μιας αβέβαιης κυβέρνησης με φθαρμένα πρόσωπα ενώ οι ικανοί εκδιώχνονται
Το σχέδιο της Νέας Ελλάδος δεν μπορεί να στηρίζεται σε φθαρμένα πρόσωπα του χθες
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει μια ιδιαιτερότητα.
Το ένα μέλος η ΝΔ κυβερνά και το άλλο μέλος το ΠΑΣΟΚ εξουσιάζει.
Δεν έχει καμία λογική ο Σαμαράς ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ να επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να διορίζει πρόσωπα που ελέγχουν την ΤτΕ, το υπουργείο Οικονομικών και όλες τις τράπεζες.
Δεν είναι τυχαίο ότι 7 πρόσωπα κλειδιά στο banking και στο υπουργείο Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Είναι παράδοξο πως υπουργοποιήθηκε ο Λοβέρδος στο υπουργείο Παιδείας… ενώ δηλώνει εκ νέου ότι δεν στηρίζει τον προϋπολογισμό.
Ο Στεφανάδης ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων δήλωνε ότι η δραχμή αποτελεί την εναλλακτική λύση αλλά τοποθετείται σε καίριο πόστο.
Όπως διαβάζουμε σε φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης ο «Στουρνάρας εκδιώχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών» και τοποθετήθηκε στην ΤτΕ για να απολαμβάνει έσοδα 300.000 μεικτά τον χρόνο.
Πρόσωπα στην κυβέρνηση, ανήκουν στο προχθές, δεν εμπνέουν καμία ανανέωση και αλλαγή πορείας ενώ τα σενάρια της Νέας Ελλάδος ως σχέδιο αλλαγής κατεύθυνσης είναι ουτοπικά.
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προωθήσει την ιδέα της Νέας Ελλάδος όταν στηρίζεται σε πρόσωπα του χθες, που βολεύτηκαν και επανήλθαν στην εξουσία χωρίς να φέρνουν κάτι νέο.
Η κυβέρνηση έχει παραγκωνίσει ικανά στελέχη όπως ο Προβόπουλος, ο Ταμβακάκης, ο Μηλιάκος στελέχη ικανά και τίμια και συνεχίζει να ανακυκλώνει πρόσωπα του χθες σε όλους τους τομείς και ειδικά στην πολιτική.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα και με βάση τις ισορροπίες δυνάμεων θα αξιολογήσει αν πρέπει να είναι με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή έχουμε τα εξής παράδοξα.
Μια ΝΔ που δεν διαθέτει Δεξιά.
Πλειάδα βουλευτών και υπουργών που κατηγορούσαν τον Σαμαρά με τα χειρότερα λόγια.
Ένα ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει στην κυβέρνηση αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να στραφεί και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ένα ΠΑΣΟΚ που ελέγχει τον κυριότερο τομέα της οικονομίας και της πολιτικής δηλαδή τις τράπεζες, την ΤτΕ και το ΥΠΟΙΚ.
Μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε πρόσωπα κυρίως υπουργούς που μόνο αποδοκιμασία προκαλούν και όλοι αυτοί θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα….να μετεξελιχθεί σε νέα Ελλάδα.
Το βέβαιο είναι ότι η νέα κυβέρνηση οδηγεί την Ελλάδα στην παλαιά Ελλάδα ενώ ο Σαμαράς κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ εξουσιάζει.
Η χώρα σίγουρα θα διασωθεί.
Όνειρα θερινής νυκτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης