Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

HSBC - Τεράστιος ο κίνδυνος για την εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών στην παγκόσμια οικονομία - Ιαπωνία του 1990 τείνει να καταστεί η Ευρωζώνη

HSBC - Τεράστιος ο κίνδυνος για την εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών στην παγκόσμια οικονομία - Ιαπωνία του 1990 τείνει να καταστεί η Ευρωζώνη
Στο +2,4% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2014, έναντι πρότερης πρόβλεψης για ανάπτυξη +2,6%
Απρόσμενα αναιμική χαρακτηρίζει την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας η HSBC, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Global Economics Q3 2014 - You've been framed".
Η βρετανική επενδυτική τράπεζα προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, την τοποθετεί στο +2,4% για το 2014, έναντι πρότερης πρόβλεψής της για ανάπτυξη +2,6% πριν από τρεις μήνες ακριβώς.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανάπτυξη αποδεικνύεται τελικά χαμηλότερη από τις προσδοκίες, τόσο στις αναδυόμενες αγορές, όσο και σε χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.
Σημαντική πηγή ανησυχίας για τη βρετανική επενδυτική τράπεζα αποτελούν ταυτόχρονα οι "χαμηλές πτήσεις" του πληθωρισμού σε μια σειρά από χώρες. 




Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, η HSBC αναγνωρίζει πως έχει κάνει την εμφάνισή του ένα ευρύ αίσθημα αποπληθωριστικής δυσφορίας, όμοιο με την κατάσταση της Ιαπωνίας τη δεκαετία του 1990.
"Η ανησυχία μας για την Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη. Σουηδία και Ελβετία έχουν ήδη εισέλθει στο κατώφλι του αποπληθωρισμού. Δεν αργεί και η Ευρωζώνη να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο...", σπεύδουν να προειδοποιήσουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας.
Για την HSBC, ο Νούμερο 1 κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες των αναλυτών και στην οικονομική πραγματικότητα. Ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος για την εφαρμογή λανθασμένων πολιτικών είναι πολύ υψηλός...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης