Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Καμία άλλη ανοχή, πρέπει να επιστρέψει η κανονικότητα με οδικό χάρτη και ορόσημο 10/5 - Τα πειράματα ακορντεόν απέτυχαν

Καμία άλλη ανοχή, πρέπει να επιστρέψει η κανονικότητα με οδικό χάρτη και ορόσημο 10/5 - Τα πειράματα ακορντεόν απέτυχαν
Η Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 2021 ελάμβανε μέτρα κατά των πολιτών και το Ισραήλ ανακοίνωνε την επιστροφή στην κανονικότητα ανοίγοντας εστιατόρια και μπαρ
Σχετικά Άρθρα

Τα περιθώρια ανοχής της κοινωνίας εξαντλήθηκαν, όπως και της οικονομίας.
Μετά από 12 μήνες πανδημίας, συνεχίζεται η ίδια αναποτελεσματική κατάσταση, με την αβεβαιότητα να παραμένει και οι πολίτες να εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην 10η Μαίου 2021 γιατί τότε κατά το πιθανότερο σενάριο θα επανέλθει η μερική κανονικότητα.
Αν και μέχρι σήμερα οι διαμαρτυρίες των ελλήνων ήταν ήπιες απέναντι στο απαράδεκτο lockdown, και στα απαράδεκτα μέτρα που έχουν θεσπιστεί… ωστόσο φαίνεται ότι οι πολίτες βρίσκονται στα όρια τους.
Αυτό φάνηκε και στην Θεσσαλονίκη και βεβαίως στην Νέα Σμύρνη όπου όπως αποδεικνύεται η αστυνομία έκανε αναίτια χρήση βίας σε καθήμενους ανθρώπους.
Δεν ασκούμε αναίτια κριτική στην αστυνομία και στον ρόλο της, ούτε ή άλλως η χώρα χρειάζεται σωστή φύλαξη, σωστά αμειβόμενους αστυνομικούς ώστε να επιτελούν σωστά τα καθήκοντα τους και το λειτούργημα τους...  αλλά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη ήταν απαράδεκτα και απέδειξαν ότι η αστυνομία ορισμένες φορές, μάλλον από έλλειψη ψυχραιμίας των οργάνων υποπίπτει σε λάθη.
Ας υποθέσουμε ότι ήταν ένα ατυχέστατο λάθος όπου οι αστυνομικοί χάνοντας την ψυχραιμία τους υπερεκτίμησαν τα γεγονότα και αντέδρασαν με βία.
Η περίπτωση της Νέας Σμύρνης έρχεται να καταδείξει ότι η κοινωνία μετά από ένα χρόνο επαναλαμβανόμενων λαθών βρίσκεται στα όρια της.

Ελλάδα... Ισραήλ βίοι αντίθετοι

Η Ελλάδα στις 7 Μαρτίου 2021 ελάμβανε μέτρα κατά των πολιτών και το Ισραήλ ανακοίνωνε την επιστροφή στην κανονικότητα ανοίγοντας εστιατόρια και μπαρ.
Δεν έχει να κάνει μόνο με τον εμβολιασμό και την επιτυχία του Ισραήλ στο συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και με την αντιμετώπιση του κράτους προς τους πολίτες του.
Το Ισραήλ μπορεί να δείχνει την σκληρότητα του στους Παλαιστίνιους αλλά προστατεύει τους πολίτες του και διασφαλίζει τα δικαιώματα τους.
Μετά το πρώτο lockdown στην Ελλάδα, ήρθε το δεύτερο και ακολούθησε και το τρίτο ενώ τα περιοριστικά μέτρα παντώς τύπου παραμένουν αναλλοίωτα.
Τα τρία lockdown δείχνουν ότι κάτι λάθος έχει πάει στην στρατηγική που έχει ακολουθηθεί στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή και ενώ η μάσκα χρησιμοποιείται σχεδόν καθολικά τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι υψηλά.
Η επιδημιολογική εικόνα λογικά θα βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες καθώς ο εμβολιασμός αυξάνεται.

Οδικός χάρτης με ορίζοντα 10 Μαίου 2021

Η κανονικότητα θα επιστρέψει πιθανότατα στις 10 Μαίου 2021 οπότε και θα αποσυρθούν πολλά από τα απαράδεκτα μέτρα που έχουν θεσπιστεί.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει ένα οδικό χάρτη εξόδου από τα αποτυχημένα lockdowns, από τα περιοριστικά μέτρα που δεν λειτουργούν και να αφήσει την κανονικότητα να επιστρέψει.
Ο οδικός χάρτης δεν μπορεί να είναι ακορντεόν.
Δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί αυτό το καθεστώς όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία, δεν επιτρέπεται η μετάβαση σε άλλο νομό και γενικώς κυριαρχούν μέτρα τα οποία είναι παραλογισμός.
Ο οδικός χάρτης πρέπει να έχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα το οποίο πρέπει να τηρηθεί ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει με τον κορωνοιό.
Ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.
Στις 15 ή 22 Μαρτίου θα πρέπει να αποσυρθεί το lockdown 3 και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ήπια μέτρα και χρήση μέτρων προφύλαξης.
Τέλη Απριλίου έχουμε το Πάσχα των ορθόδοξων και θα πρέπει να υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο εάν θα επιτραπεί και υπό ποιους όρους η μετάβαση των πολιτών στην επαρχία, στα χωριά και κωμοπόλεις για να γιορτάσουν το Πάσχα.
Ο οδικός χάρτης πρέπει να καταλήγει σε ημερομηνία ορόσημο.
Θα είναι η ημερομηνία όπου η κανονικότητα θα έχει επιστρέψει ή θα ξεκινάει.
Ορισμένοι αναφέρουν την 10η Μαίου 2021 ημέρα Δευτέρα, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα.
Ουσιαστικά πρόκειται για δύο μήνες από σήμερα αλλά αυτός ο οδικός χάρτης εξόδου από τα τοξικά lockdowns και επιστροφής στην κανονικότητα πρέπει να τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια.
Καμία απόκλιση, καμία αλλαγή, καμία στρατηγική ακορντεόν, κανένας λοιμωξιολόγος δεν θα έχει το δικαίωμα να αναιρέσει αυτό τον οδικό χάρτη.

Η κυβέρνηση να επιβληθεί, δεν μπορεί οι λοιμωξιολόγοι να καθορίζουν την τύχη της χώρας

Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να ασκούν ασύμμετρη και υπερβολική εξουσία στην χώρα.
Επί τόσα χρόνια στην αφάνεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο και διαγκωνίζονται για το ποιος θα τρομοκρατήσει περισσότερο τους πολίτες.
Η επικοινωνιακή τους εικόνα είναι στα όρια του απαράδεκτου.
Όμως ενώ μια μικρή ομάδα ιατρών έχει λάβει υπέρμετρη εξουσία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμφανίζεται αμήχανη απέναντι στην επιστήμη.
Υπουργός της κυβέρνησης έχει αναφέρει ότι θα ήταν προτιμότερο να παρθεί απόφαση για 14 ημέρες lockdown τύπου Wuhan όπου απαγορεύονταν όλες οι μετακινήσεις και τα μέτρα ήταν σκληρότατα.
Εάν απομένουν μόνο 14 ημέρες για την επιστροφή στην κανονικότητα ο έλληνας θα κάνει ακόμη μια θυσία.
Εάν όμως οι 14 ημέρες εξελιχθούν σε ακορντεόν, τότε είναι βέβαιο ότι μια ακόμη αποτυχία θα συνοδεύσει και τα νέα μέτρα και την νέα προσπάθεια.

Τι μας δείχνουν οι αριθμοί στην οικονομία;

Με ορισμένα λογιστικά τρικ η ύφεση το 2020 ήταν τελικώς -8,2% ή ΑΕΠ στα 168 δισεκ. ευρώ.
Η κυβέρνηση ποντάρει ότι ο τουρισμός θα ενεργοποιηθεί το 2021 και στόχος εσόδων είναι το 50% του 2019 δηλαδή περίπου 8 με 9 δισεκ. έσοδα σε σχέση με τα 4 δισεκ. του 2020.
Όμως ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι ο στόχος των 8-9 δισεκ. επιτευχθεί από πού θα προέλθουν τα έσοδα;
Κατά την κυβέρνηση το 70% των εσόδων θα έρθει από έλληνες τουρίστες δηλαδή 5,6 με 6,3 δισεκ. θα προέλθουν από εσωτερικό τουρισμό και από το εξωτερικό μόνο από τους Βρετανούς μπορεί να ελπίζει η Ελλάδα και ελάχιστα από τους Ισραηλινούς.
Με βάση την κατανομή των εσόδων Γερμανοί και Βρετανοί συνεισφέρουν σημαντικά ενώ οι Ισραηλινοί μάλλον δεν θα ξεπεράσουν τα 130-150 εκατ. ευρώ.

Η ανάκαμψη το 2021 στο 2,5% με 2,8%

Με βάση όλες τις ενδείξεις και με παραδοχή ότι από τον Μάιο θα μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν πλήρως και ελεύθερα σε όλη την Ελλάδα εκτιμάται ότι η ανάκαμψη του 2021 θα είναι της τάξης του 2,5% με 2,8% και όχι 5% που αναφέρεται από ορισμένους.
Ανάκαμψη 2,5% με 2,8% σημαίνει ότι το ΑΕΠ από 168 δισεκ. θα ανέλθει στα 173 δισεκ. ευρώ.

Οι νεκροί από κορωνοιό 0,06% του συνολικού πληθυσμού

Φαίνεται ότι η σχετική κανονικότητα θα επιστρέψει από 10 Μαίου 2021, αυτή θα είναι η ημερομηνία ορόσημο για την επάνοδο στην κανονικότητα.
Θα έχουν παρέλθει συνολικά 14 μήνες από τότε που ελήφθησαν σκληρά περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα.
Χάθηκαν 14 μήνες από την ζωή των ανθρώπων με τους νεκρούς να φθάνουν στους 7.000 σε σύνολο νεκρών ετησίως περίπου 100.000 άτομα.
Ουσιαστικά σε σύνολο 100.000 νεκρών ετησίως οι 7.000 είναι από κορωνοιό δηλαδή το 7%, υπάρχουν λοιπόν άνθρωποι που απεβίωσαν από άλλες ασθένειες και αυτοί αντιστοιχούν στο 93% των θανάτων.
Ως προς τους νέους κάθε χρόνο πεθαίνουν 1700 νέοι ηλικίας από 39 ετών και κάτω έως και νεογέννητα.
Από κορωνοιό έχει πεθάνει το 1,8% των νέων που αναλογούν σε 1700 άτομα, οπότε είναι μύθος ότι ο κορωνοιός χτυπάει και τους νέους ανθρώπους.

Συμπέρασμα

Εάν υποθέσουμε ότι με την πάροδο των εβδομάδων οι συνολικοί νεκροί στην Ελλάδα από κορωνοιό είναι 7.000 με 7.500 αυτό σημαίνει ότι στο συνολικό πληθυσμό αναλογούν στο 0,06% του συνόλου.
Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι πολύ χαμός, πολλά μέτρα, πολλές αποφάσεις επάρθηκαν για το 0,06%, πρέπει να κοιτάξουμε και το 99,9% του πληθυσμού.
Κάθε άνθρωπος που φεύγει από την ζωή είναι δυσάρεστη εξέλιξη και σίγουρα προκαλεί πόνο στους οικείους, όχι στους άλλους αλλά στους οικείους.
Πρέπει η κανονικότητα να επιστρέψει άμεσα στην κοινωνία, κάθε χρόνο πεθαίνουν 100.000 άνθρωποι στην Ελλάδα, αυτή η στατιστική δεν άλλαξε με τον κορωνοιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης