Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση με την απλή αναλογική

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να φτιάξει κυβέρνηση με την απλή αναλογική
Προσέγγιση που βασίζεται εξ ολοκλήρου στις Επιστρεπτέες Προκαταβολές και στα δισεκατομμύρια που μοίρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο αφού είμαστε ακόμη στον Ιανουάριο.
Πρόκειται για μία προσέγγιση που βασίζεται εξ ολοκλήρου στις Επιστρεπτέες Προκαταβολές και στα δισεκατομμύρια που μοίρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα για τη καταστροφή που προκάλεσε η πανδημία το 2020.
Μόνο το ΠΑΣΟΚ στις καλές εποχές μοίραζε εκατομμύρια σε δραχμές και κέρδιζε εκλογές όπως συνεχίζουν να λένε οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Κάποιος απαιτητικός αναγνώστης θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε και διορισμούς στο δημόσιο ( σ.σ όλοι το ίδιο έκαναν όταν έπαιρναν την κυβέρνηση μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε και την εξουσία)
φτάνουμε στο σημείο να αναδείξουμε πιο κομμάτι της κοινωνίας βγάζει κυβέρνηση ο δημόσιος τομέας που μειώθηκε μετά το 2010 ή ο ιδιωτικός τομέας που αυξάνεται και δουλεύει με μισθούς σαν πορτιέρηδες στην … Κόλαση του Δάντη.
Το όραμα της νεολαίας να γίνει δημόσιος υπάλληλος είναι ζωντανό ή υποχρεωτικά βαδίζει στον ιδιωτικό τομέα απροστάτευτος σαν σύγχρονος κολλήγος του 21η αιώνα;
Όταν ο ιδιωτικός τομέας λαμβάνει 8 δις ευρώ και θα επιστρέψει 3,5 δισ ευρώ, πως είναι δυνατόν να ξεχάσει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης;
Δεν υπάρχει προηγούμενο ο ιδιωτικός τομέας να λαμβάνει αντίστοιχη οικονομική στήριξη σε ευρώ όταν το πεδίο δράσης όλων των κυβερνήσεων ήταν το κρατικός τομέας μέσω των προσλήψεων.
Θεωρούμε ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι μια καθαρή αναμέτρηση του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με τον ιδιωτικό τομέα να πιάνει κυβερνητικό «στασίδι» όταν τα πράγματα πάνε πολύ άσχημα.
Για να εισέλθουμε στα χωράφια των άλλων και εννοώ αυτά των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνεται ο τίτλος του άρθρου που μόλις διαβάζετε.
Άρα τι συμβαίνει στην κοινωνία των δημοσκοπήσεων όταν η κυβέρνηση έχει μειώσει την ανεργία , τη φορολογία και την ίδια στιγμή η οικονομία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με τους επενδυτές σπεύδουν να προλάβουν τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων, όταν διαπιστώνουν ότι στο Ελληνικό γίνονται προσύμφωνα προς 40.000 και 50.000 ευρώ το μέτρο!
Στις δημοσκοπήσεις δεν υπάρχουν αντίστοιχα ευρήματα ότι μπορεί να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία το 50+1 με την απλή αναλογική.
Οι πιο ειδικοί από εμάς λένε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια φυσιολογική φθορά σε σχέση με τα ποσοστά του Ιουλίου του 2019.
Δηλαδή η κυβέρνηση στο έτος της πανδημίας να έχει ξοδέψει 46 δις ευρώ και να μη εντοπίζεται στις δημοσκοπήσεις η νίκη της Νέας Δημοκρατίας με την απλή αναλογική;
Αν ο Παύλος Πολάκης δεν είχε FB και δεν έκανε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ακόμη είχαμε ξεχάσει τη Θεανώ Φωτίου, ή είχαμε απαλλαγεί τηλεοπτικώς από πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που θα ήταν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις;
Η διαφορά των 10 μονάδων του πρώτου από του δεύτερου κόμματος θα την αμφισβητήσω διότι δεν ανταποκρίνεται στο κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας.
Δηλαδή στο τρελό σενάριο η κυβέρνηση να βάλει φόρους για να περιορίσει το έλλειμμα που έφερε η πανδημία τι θα μας πουν τα δημοσκοπικά ευρήματα;
Ότι καλώς η κυβέρνηση βάζει φόρους;
Το θέμα δεν είναι πότε θα στηθούν κάλπες αλλά ποιος θα πάρει το ρίσκο να δείξει (οι δημοσκόποι) ότι ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται για να κυβερνήσει αφού η Νέα Δημοκρατία με τόσα που έκανε δεν μπορεί να κερδίσει τις εθνικές εκλογές με απλή αναλογική;
Οι κυβερνητικοί χειρισμοί για την Πανδημία δεν τους προσθέτουμε στην ανάλυση μας για τον απλό απλούστατο λόγο είχαμε οικονομική προσέγγιση θυμίζοντας ότι ο Έλληνας ψηφίζει με την τσέπη του.
Εν κατακλείδι στην περίπτωση που ο Παύλος Πολάκης εγκαταλείψει το πληκτρολόγιο και απομακρυνθεί αυτοβούλως από το πολιτικό προσκήνιο θα κλείσει η ψαλίδα του πρώτου με το δεύτερου κόμματος;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης