Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κυριακόπουλος: Στις 16 Ιουνίου, το 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

Κυριακόπουλος: Στις 16 Ιουνίου, το 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Better Finance

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών που εκπροσωπεί άνω των 50 οργανώσεων επενδυτών ανά την Ευρώπη, διοργανώνει για πρώτη φορά από την ίδρυσή της Διεθνές Συνέδριο με σκοπό την ανάδειξη του νέου τοπίου στην Χώρα μας για την Προστασία των Επενδυτών, την Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση.
Είναι γεγονός ότι η Χώρα μας αντιμετώπισε μια παρατεταμένη και έντονη ύφεση, μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, που δυστυχώς ακολουθήθηκε από την πανδημία του Covid 19 και αμέσως μετά από την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας,  που ακόμη είναι σε εξέλιξη.
Παρ’όλα αυτά, τα δεδομένα των τελευταίων ετών σε σχέση με τις επενδύσεις στην Χώρα μας, κυρίως από ξένους επενδυτές και με σημαντική την παρουσία των κεφαλαίων από τις ΗΠΑ σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, δείχνουν ότι η Χώρα μας  μετατρέπεται σε έναν «καυτό» επενδυτικό προορισμό, που δεν περιορίζεται στα ακίνητα, αλλά επεκτείνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, στην ενέργεια, την πληροφορική, τις υποδομές, την βιομηχανία κ.α.
Σημαντικός σταθμός για το προσεχές έτος, παρά τις πρόσφατες προκλήσεις που -και πάλι- δημιουργούν ένα «κοκτέιλ» κινδύνων, είναι η απόκτηση «επενδυτικής» βαθμίδας, που θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των επενδύσεων διεθνών funds που – εκ του κανονισμού λειτουργίας τους- είναι «υποχρεωμένα» να επενδύουν σε χρηματοπιστωτικά μέσα χωρών αυτής της κατηγορίας κινδύνου.
Για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, δεν είναι σημαντικός μόνον  ο παράγοντας του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ, αλλά καίριο παράγοντα αποτελούν οι μεταρρυθμίσεις.
Σε αυτό το Συνέδριο, δεν περιοριζόμαστε σε μία «θεματική» παρουσίαση των ξεχωριστών ενοτήτων (επενδύσεις, κεφαλαιαγορά, χρηματαγορά, εποπτεία, προστασία,  ασφάλιση), αλλά τις συνδυάζουμε μεταξύ τους, σε έναν ενιαίο «καμβά», που αναδεικνύει ότι η Ελλάδα ΑΛΛΑΖΕΙ, ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια Νέα Εποχή, μεγαλύτερης διαφάνειας και προστασίας για τους επενδυτές, αποτελεσματικότερης εποπτείας, ενισχυμένου φιλο-επενδυτικού περιβάλλοντος και της εφαρμογής ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στην υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη «ειρηνική επανάσταση» στην χώρα μας που αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό- «υπαρξιακό» κίνδυνο, οξύτερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες  που αντιμετωπίζουν εξίσου παρόμοιες προκλήσεις. 
Οι πολυάριθμοι ξένοι ομιλητές και επισκέπτες μας εκπροσωπούν ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, ενώσεις επενδυτών και ασφαλισμένων, είναι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, της ευρωπαϊκής επιτροπής και θα συμμετάσχουν σε γόνιμο διάλογο με τους έλληνες συναδέλφους τους που εκπροσωπούν  μεγάλη γκάμα από αντίστοιχου βεληνεκούς θεσμικές αρχές, το χρηματιστήριο, εισηγμένες και νεοφυείς επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρείες και  εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Στο συνέδριό μας έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους κρατικοί λειτουργοί, εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών, εποπτικών αρχών, επιμελητηρίων κ.ά., ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών, Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, του Δήμου Αθηναίων, της Ενώσεως Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και του ΕΒΕΑ.
Ευχαριστούμε εκ βαθέων τους χορηγούς μας και ελπίζουμε το Συνέδριό μας να σηματοδοτήσει την αρχή για μια καλύτερη ημέρα για την Χώρα μας! Το αξίζουμε όλοι μας!
Γιάννης Κυριακόπουλος
Πρόεδρος Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών www.helinas.gr
image001_1_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης