Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Φαρσοκωμωδία ΣΥΡΙΖΑ ή… κοιλοπονούσε το βουνό για να γεννήσει ένα ποντίκι

Φαρσοκωμωδία ΣΥΡΙΖΑ ή… κοιλοπονούσε το βουνό για να γεννήσει ένα ποντίκι
Όσοι ανέμεναν κάτι σημαντικό από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον απογοητεύθηκαν
«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» και κυριολεκτικά «κοιλοπονούσε το βουνό, για να γεννήσει ένα ποντίκι».
Αυτή η φράση χρησιμοποιείται μεταφορικά, για να εξηγήσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ασήμαντο ή ανάξιο λόγου αποτέλεσμα, ενώ αναμέναμε κάτι σημαντικό.
Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στο τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ( 22/2 -25/2/2024) που ενώ όλοι ανέμεναν μία νέα εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία, τελικά κατέληξε στην απόφαση να μη στηθούν κάλπες.
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε εξόχως αποκαλυπτικά μία εικόνα ανθρώπων που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, παρά να συγκεντρώνονται και να αλληλοεξοντώνονται και να διασπώνται μέχρι τέλους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.
Είναι προφανές ότι το εν λόγω κόμμα, που κυβέρνησε την Ελλάδα για 4,5 χρόνια, δεν έχει απολύτως τίποτα νέο να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία φαρσοκωμωδία που δεν λαμβάνει υπόψη τον αγώνα επιβίωσης των αγροτών και των ελευθέρων επαγγελματιών, τις αγωνίες των φοιτητών και των ανέργων, την υπερπροσπάθεια των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στη μάχη με το τέρας της ακρίβειας.
Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν πάει σε εκλογές, δεν αφορά κανέναν.
Μόνο τους ίδιους στο δρόμο προς μία συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές, που θα πυροδοτήσει μία νέα διάσπαση – αυτή τη φορά διαλυτική.
Και πάλι δεν ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία το ενδεχόμενο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ που το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να καταστεί η μικρότερη συνιστώσα σε ένα διευρυμένο κεντροαριστερό σχήμα.
Ο κόσμος έχει σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσει και δεν έχει χρόνο για να ασχοληθεί με ..ένα τσίρκο της πολιτικής.
Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης τσακώνεται με την Όλγα Γεροβασίλη σαν μαθητές και πάλι δεν αφορά τον κόσμο που θα πρέπει να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος και να είναι συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις χωρίς να λείψουν τα στοιχειώδη από το σπίτι.
Δεν υπάρχουν πολιτικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν παράγεται πολιτική: Παράγεται μόνο τοξικότητα και ανούσιες επιθέσεις του ενός εναντίον του άλλου και όλοι μαζί εναντίον όλων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολείται, δεν προσπαθεί και δεν εμπνέει τον κόσμο να κατέβει στον δρόμο να διεκδικήσει και να κερδίσει μάχες απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ.
Από αυτή τη φιλόξενη στήλη, έχουμε ξαναπεί ότι η έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετακίνησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τα δεξιά.
Εκεί το βρήκε αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της πρώτης κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.
Τώρα δεν είναι ούτε στα δεξιά, ούτε στα αριστερά.
Τώρα είναι στο πουθενά.

Σ.Γ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης