Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υψηλότερη σύνταξη στον ΟΓΑ μέσω της αναγνώρισης ετών δίνει απόφαση του Κ. Χατζηδάκη

tags :
Υψηλότερη σύνταξη στον ΟΓΑ μέσω της αναγνώρισης ετών δίνει απόφαση του Κ. Χατζηδάκη
Μεγαλύτερη σύνταξη θα λάβουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, καθώς με απόφαση του υπουργού Εργασίας δίνεται δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας (στρατού, πτυχία κ.α)
Σχετικά Άρθρα

Μεγαλύτερη σύνταξη θα μπορούν να λάβουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, καθώς με απόφαση του υπουργού Εργασίας δίνεται δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας (στρατού, πτυχία κ.α) στους ασφαλισμένους στον Οργανισμό πριν τη συνταξιοδότησή τους.
Οι αιτήσεις αναγνώρισης, μπορούν να υποβάλλονται μαζί με την αίτηση συνταξιοδότησης και υπό την προϋπόθεση ότι το συγκεκριμένο χρόνο οι αιτούντες δεν ήταν ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα.
Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ δικαιούνται να αναγνωρίσουν τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλισης στον Κλάδο Πρόσθετης Ασφάλισης Αγροτών του πρώην ΟΓΑ, εφόσον οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές σε αυτόν, όπως προκύπτουν από το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ.
Για κάθε αναγνωριζόμενο μήνα καταβάλλουν την μηνιαία εισφορά που προβλέπεται, που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία που έχει επιλέξει ο ασφαλισμένος κατά το έτος υποβολής της αίτησης αναγνώρισης.
Σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης αναγνώρισης δεν προκύπτει για το έτος αυτό ασφάλιση του αιτούντος στον e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ), ο αιτών δηλώνει την ασφαλιστική κατηγορία βάσει της οποίας επιθυμεί να γίνει η αναγνώριση.

Περιορισμοί του αναγνωριζόμενου χρόνου

Ο ως άνω αναγνωριζόμενος χρόνος δεν μπορεί να συμπίπτει με χρόνο ασφάλισης στο Δημόσιο ή σε άλλον πρώην φορέα κύριας ασφάλισης που έχει ενταχθεί στον e-ΕΦΚΑ, ή σε άλλον φορέα κύριας ασφάλισης της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ή με χρόνο λήψης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα από τους ανωτέρω φορείς.
Για την ως άνω αναγνώριση ο ασφαλισμένος υποβάλλει σχετική αίτηση άπαξ πριν από την συνταξιοδότησή του. Το συνολικό ποσό της ανωτέρω εισφοράς αναγνώρισης εξοφλείται για την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης για τα πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του πρώην ΟΓΑ.
Δυνατότητα έχουν επίσης για αιτήσεις αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης και όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση από 01.01.2020.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης