Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τρόμος στις ασφαλιστικές εταιρίες: Στα 3 δισεκ. δολάρια οι ζημιές από τυχόν ακύρωση των Ολυμπιακών του Τόκιο

Τρόμος στις ασφαλιστικές εταιρίες: Στα 3 δισεκ. δολάρια οι ζημιές από τυχόν ακύρωση των Ολυμπιακών του Τόκιο
Τρόμος στις ασφαλιστικές εταιρίες αν βγει αληθινός ο χρησμός των αντασφαλιστών
Σχετικά Άρθρα

Αν, ο χρησμός των αντασφαλιστών βγει αληθινός και ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο, το ‘βουνό’ των 2 με 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ζημιών από την ακύρωση θα πέσει και θα πλακώσει την αγορά.
Ένα ντόμινο εξελίξεων θα περάσει μπροστά από τα μάτια μας σε χρόνο dt με την Ιαπωνία να ζει το μεγαλύτερο δράμα.
Το 2013, όταν η Ιαπωνία πέτυχε να πάρει την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων από τους δύο, τότε ανταγωνιστές της, την Ισπανία και την Τουρκία, ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τι θα συνέβαινε σήμερα.
Τα προγνωστικά ήταν ευοίωνα.

Χτυπάν οι αισθητήρες για πρόσκρουση

Λίγες εβδομάδες πριν την πρώτη αναβολή, οι αισθητήρες των (αντ)ασφαλιστών βουίζουν αντανακλώντας το κίνδυνο να ακυρωθούν οι Αγώνες.
Το 56% της (αντ)ασφαλιστικής αγοράς πιστεύει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 θα ακυρωθούν και όσο οι πιέσεις αυξάνονται, τόσο το ποσοστό θα μεγαλώνει.
Αν και τίποτα ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, η ακύρωση της παγκόσμιας διοργάνωσης θα είναι η πιο δαπανηρή στην παγκόσμια ιστορία των εκδηλώσεων, θα αποσυντονίσει την αγορά, όταν ακόμα η ίδια δεν έχει καλά – καλά ισορροπήσει, μετά το 12μηνο της πανδημίας.
Με ζημιές που θα φτάσουν από 2 δισεκατομμύρια με 3, από την ακύρωση των Αγώνων θα προκύψουν οι υψηλότερες αξιώσεις που έχουν ποτέ αιτηθεί στην παγκόσμια αγορά αναφέρει ο μεσίτης ασφαλίσεων Gallagher.

Στο μέτωπο Swiss Re και Munich Re

Αρκεί να γράψουμε ότι η μεγαλύτερη στον κόσμο αντασφαλιστική, η Swiss Re έχει έκθεση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.
Αλλοι κύκλοι της αγοράς κάνουν αναφορά στην Munich Re η οποία λέγεται χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ότι έχει έκθεση 500 εκατομμύρια δολάρια.
Αναλυτές της Jefferies εκτιμούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι ασφαλισμένοι για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ επιπλέον 600 εκατομμύρια δολάρια προορίζονται για φιλοξενία.
H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει υπογράψει πολιτική ακύρωσης της εκδήλωσης για 800 εκατομμύρια δολάρια η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που πραγματοποιεί σε κάθε πόλη που φιλοξενούνται οι αγώνες.
Επιπλέον, η τοπική επιτροπή για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο έχει το δικό της ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το οποίο εκτιμάται σε περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα έχουν επίσης επαρκείς καλύψεις έναντι ακύρωσης.

Σώζων ευατόν σωθήτω

Πέρυσι οι αντασφαλιστές κυρίως κατέβαλλαν πολλές αποζημιώσεις σε πολιτικές ακύρωσης εκδηλώσεων λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων και των επαγγελματικών ταξιδιών ενώ αρκετές ήταν και οι επιχειρήσεις που έβαλαν τα λεφτά από την τσέπη τους, πολλώ δεν μάλλον στην Ελλάδα που δεν ασφαλίζονται γιατί δεν γνωρίζουν τους κινδύνους και τις καλύψεις που δίνουν τα ασφαλιστήρια εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης