Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Συγκέντρωση στην υγεία, φόβοι για αυξήσεις στα ασφάλιστρα

Συγκέντρωση στην υγεία, φόβοι για αυξήσεις στα ασφάλιστρα
Φόβους για αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας εκφράζουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς
Σχετικά Άρθρα

Φόβους για αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας εκφράζουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς μιλώντας στο ΒΝ (bankingnews) αλλά για μεγάλη συγκέντρωση στην αγορά.
Εφιάλτης για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης η μείωση της ικανότητας του κλάδου να διαπραγματευτεί τα τιμολόγια υγείας με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.
Το γεγονός αυτό μειώνει την δυναμική των πωλήσεων ενώ δίνει πολλά πατήματα στις ασφαλιστικές να μειώσουν καλύψεις.

Κύκλοι της αγοράς μιλούν για μονοπωλιακές καταστάσεις

Μετά τις εξαγορές που έχουν γίνει στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης δείχνει να επικρατούν στην αγορά συνθήκες ολιγοπωλίου.
Κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς κάνουν λόγο ακόμα και για συνθήκες ολιγοπωλίου μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC Fund.

Οπισθοχώρηση ασφαλιστών

Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι οι συνθήκες στην αγορά υγείας ,αν και φαίνεται να πηγαίνει καλά από πλευράς πωλήσεων όχι όμως από πλευράς ζημιών, δεν εξελίσσονται ομαλά.
Οι ασφαλιστές ενώ, πριν λίγα χρόνια , στην εποχή της οικονομικής κρίσης είχαν αρχίζει να διαπραγματεύονται τιμολόγια υπέρ του πελάτη, αυτή την στιγμή οπισθοχωρούν χάριν των ολιγοπωλίων που έχουν δημιουργηθεί
Αστάθμητος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις των τιμολογίων ο παράγων ιατρός που φαίνεται να μην έχουν αγαστή συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές για την διαμόρφωση των τιμολογίων.

Το μπάσιμο στην αγορά ιδιωτικών κλινικών με εξαγορές μετοχικών μεριδίων

Οι ασφαλιστικές για τον έλεγχο των αποζημιώσεων μεταξύ άλλων χρησιμοποιούν και τους διαμεσολαβητές όπου καταγράφουν και συγκρίνουν τα κόστη.
Σήμερα είναι κάποιες που σχεδιάζουν να αποκτήσουν ένα πακέτο μετοχών στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια προκειμένου να μπορέσουν να εμποδίσουν τα τιμολόγια να συνεχίσουν να παίρνουν την ανιούσα.
Και όλα αυτά την στιγμή που οι πολίτες, εξερχόμενοι από την φάση του κορωνοίού, εν μέσω μεγάλης ανασφάλειας αναζητούν υπηρεσίες υγείας.
Λόγος πολύ γίνεται και για τις συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία χωρίς να έχει ωστόσο εδώ και καιρό επιτευχθεί κάτι σημαντικό που να μπορεί να προσελκύσει τους ασφαλισμένους ή να ενισχύει την εμπιστοσύνη του απέναντι σε υπηρεσίες υγείας.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης