Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τραμπάλα ασφαλιστών σε δύο σκάλες - Πώς διαμορφώνεται το αύριο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Τραμπάλα ασφαλιστών σε δύο σκάλες - Πώς διαμορφώνεται το αύριο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης
Ποιος γνωρίζει όμως, αν αύριο ο Ευρωπαίος Επόπτης δεν ζητήσει καρατομήσεις ποσοστών ή ακόμα και διατιμήσεις;

Το οικονομικό κλίμα και οι Κανονισμοί των Πωλήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων διαμορφώνουν το αύριο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Υψηλές προμήθειες, μπόνους στόχων παραγωγής και ταξίδια είναι τρεις άξονες που σχεδιάζουν οι ασφαλιστικές για να ‘σπρώξουν’ τους ασφαλιστές στην πώληση.
Ποιος γνωρίζει όμως, αν αύριο ο Ευρωπαίος Επόπτης δεν ζητήσει καρατομήσεις ποσοστών ή ακόμα και διατιμήσεις ;

Τα καλά νέα της Ζωής

Συνολική αύξηση 19,1% σημείωσαν οι ασφαλίσεις ζωής το πρώτο εξάμηνο του 2021 προς το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Ποσοστό 23,6% εκ της συνολικής αύξησης προέρχεται από τις ατομικές ασφαλίσεις ζωής και μόνο το 6,2% εκ της συνολικής αύξησης προέρχεται από τις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής. Αντίστοιχα αύξηση 162 χιλιάδων υπήρξε στην παραγωγή από αντασφαλίσεις αναλυόμενη σε 98 χιλιάδες για τις ατομικές ασφαλίσεις και 64 χιλιάδες για τις ομαδικές.
Η αύξηση του πλήθους των συμβολαίων, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της παρούσας έρευνας, έφτασε το 0,5% στο σύνολο, οφειλόμενη σε αύξηση 0,45% των ατομικών συμβολαίων και 11,9% αύξηση των ομαδικών.

Τα ερωτήματα

Οι νέες εργασίες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έγραψαν σημαντική αύξηση 48,2% εκ των οποίων το 57,4% προέρχεται από τις ατομικές ασφαλίσεις.
Μείωση νέων εργασιών 6% παρουσιάζουν οι ομαδικές ασφαλίσεις ζωής .
Σημείο για να διερευνήσουν οι ασφαλιστικές το ότι από το σύνολο των νέων εργασιών, οι εφάπαξ καταβολές το α' ́ εξάμηνο του 2021 έφτασαν στα 362,5 εκατ. στο σύνολο με τις εφάπαξ ατομικές ασφαλίσεις να κατέχουν την πίστα σχεδόν όλη.
Έφτασαν τα 342,1 εκατ. ενώ μόλις 20,4 εκατ. οι εφάπαξ των ομαδικών ασφαλίσεων.
Αντιστοίχως, οι εφάπαξ καταβολές το α' εξάμηνο του 2020 ήταν 229,7 εκατ. στο σύνολο ,εκ των οποίων 197,3 εκατ. στις ατομικές ασφαλίσεις και 32,4 εκατ. στις ομαδικές,.

Υποβοήθηση και αλλαγές ταχυτήτων

Τα επενδυτικά Unit Linked στήριξαν για μία ακόμα φορά την παραγωγή στον κλάδο ζωής, περισσότερο από πέρυσι με το ποσοστό των νέων εργασιών να ανέρχεται για το 2021 στο 63,5% από 53,6%.
Σύμφωνα με πηγές του ΒΝ το ύψος των προμηθειών οδηγεί τις πωλήσεις ωστόσο ανώτατα στελέχη από την ασφαλιστική αγορά διερωτώνται τι θα γίνει αν στο μέλλον η Εποπτική Αρχή επιβάλλει αλλαγές στο πλαίσιο των Κανονισμών προσθέτοντας ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση θα βρεθεί απέναντι από αντίξοες συνθήκες.
Μεταξύ άλλων με το δεδομένο ότι τα συμβόλαια Unit Linked δεν παραμένουν επί μακράν στο χαρτοφυλάκιο τους.
Οι αποζημιώσεις, τέλος αυξημένες 12,9% . 34,3% αύξηση από τα ομαδικά συμβόλαια και 5,5% από τα ατομικά.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης