Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Ρέστα» των Γερμανών της Allianz για να πάρουν τον έλεγχο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

«Ρέστα» των Γερμανών της Allianz για να πάρουν τον έλεγχο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς
Δύο νέα deal κυοφορούνται
Σχετικά Άρθρα
Δύο νέα deal κυοφορούνται στην ελληνική αγορά με τους γερμανούς να δείχνουν ότι δεν αρκούνται στο deal Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη.
Στο στόχαστρο των γερμανών οι ασφαλιστικές που έχουν μείνει ορφανές.
Η νέα χάραξη του χάρτη της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς φέρνει έντονες μετακινήσεις στελεχών με τρία μεταξύ άλλων διευθυντικά στελέχη της ERGO να αναζητούν νέες συμβάσεις σε άλλες γειτονικές ασφαλιστικές.

Tα νέα deals ξεσήκωσαν στο πόδι υψηλόβαθμα στελέχη

Οι ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται από τα τέσσερα σε διάρκεια ενός έτους deals στην αγορά και το πέμπτο πρόσφατο με τις Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη πυροδοτούν έντονο προβληματισμό στις διοικήσεις των ασφαλιστικών. Υπ’ ατμόν βρίσκονται οι unit managers και οι διευθύνσεις πωλήσεων με στόχο να διαμορφώσουν νέες στρατηγικές πωλήσεων αλλά και νέα προϊόντα προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με τις συνθήκες ανταγωνισμού που δημιουργούν τα μεγάλα σχήματα.

Φόβοι για απομειώσεις αξιών

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική κινδυνεύει να χάσει μέρος της αγοραίας αξίας της εκφράζουν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, καθώς οι συζητήσεις που έκανε η διοίκηση της ασφαλιστικής πρωτίστως με την Vienna Insurance Group που ήθελε να μπει στην αγορά της Ελλάδας και αργότερα με την Interamerican δεν τελεσφόρησαν.
Το ύψος τους τιμήματος τους χώρισε, ενώ οι εξελίξεις τώρα πιέζουν την κατάσταση ασφυκτικά.
Ακόμα πιο έντονος είναι ο προβληματισμός για τις πολύ μικρές ασφαλιστικές που την παραγωγή του καταλαμβάνει το ασφάλιστρο αυτοκινήτου και δεν έχουν εκσυγχρονιστεί.

Λίγο πριν την έκδοση της απόφασης της DG Comp

Όλα αυτά επτά ημέρες πριν την έκδοση της μεγάλης απόφασης από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DG Comp) για την εξαγορά του 90,1% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την CVC Partners.
Το ζάρι πάντως παίζεται.
Αν, η DG Comp εγκρίνει ότι δεν πλήττεται καμία αρχή ανταγωνισμού θα εκδώσει την απόφασή της μέχρι τις 24/2/2022.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξεταστεί ενδελεχώς η συναλλαγή και αυτό θα κρατήσει 6 - 8 μήνες και πιθανά θα επιβληθούν όροι στην συναλλαγή.
Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, η Διοίκηση της Εταιρίας έχει δηλώσει ότι η όποια απάντηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον Εσωτερικό
Κανονισμό Εργασίας θα υπάρξει μετά από τις 10 Μαρτίου 2022.

Μείωση στην παραγωγή λόγω εφ’ άπαξ καταβολών το 2020

Η Εθνική Ασφαλιστική με τα σημερινά στοιχεία κατέχει το μερίδιο 16% στην ελληνική αγορά.
Το 2020 κατέγραψε κέρδη προ φόρων €85,7 εκ. έναντι €81,7 εκ. το 12μηνο 2019.
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε €669,0 εκ. (2019: €740,6 εκ.).
Από το σύνολο παραγωγής του 2020, €493,8 εκ. αφορούσαν τις ασφαλίσεις Ζωής (2019: €572,6 εκ.) και €175,2 εκ. ασφαλίσεις κατά Ζημιών (2019: €168,0 εκ.).
Η μείωση προέρχεται κυρίως από τα προϊόντα εφάπαξ καταβολών, των οποίων η παραγωγή μειώθηκε κατά 48,1% μέσα στο 2020, ως αποτέλεσμα κυρίως της απόφασης της Διοίκησης για σταδιακή μετάβαση σε νέα Unit-Linked προϊόντα χωρίς εγγυήσεις.
Εξαιρουμένων των προϊόντων εφάπαξ καταβολών, η συνολική παραγωγή της Εταιρείας σημείωσε αύξηση 6,1% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης