Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε εξέλιξη τρία deals στην ασφαλιστική αγορά - Διαψεύδει η ΜΙΝΕΤΤΑ

Σε εξέλιξη τρία deals στην ασφαλιστική αγορά - Διαψεύδει η ΜΙΝΕΤΤΑ
Πληθαίνουν οι φήμες στην ασφαλιστική αγορά για την πώληση ή συγχώνευση σε μεγαλύτερες εταιρίες
Σχετικά Άρθρα

Πληθαίνουν οι φήμες στην ασφαλιστική αγορά για την πώληση ή συγχώνευση σε μεγαλύτερες εταιρίες, τριών ακόμα μικρών εταιριών, ενώ οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν ακόμα και σε μεγάλες πολυεθνικές που δείχνουν να μένουν «πίσω» μετά τα πέντε τελευταία deals.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, δύο εταιρείες πολυεθνικών συμφερόντων, η μία με δυναμική πορεία ανάπτυξης και εξαγορές στο ιστορικό της και η δεύτερη σχήμα το οποίο απασχόλησε και παλαιότερα τον κλάδο με σενάρια περί αποχώρησης του από την εγχώρια αγορά.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο deal εμπλέκεται κορυφαίος παίκτης του κλάδου οποίος ελέγχεται από ξένα κεφάλαια, ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα για το ποιος είναι ο συνομιλητής του.
Ο συγκεκριμένος είχε εμπλακεί σε συζητήσεις και για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι συμφωνίες που επιδιώκονται σχετίζονται με τα σενάρια υπερδιόγκωσης και μεγαλύτερης συγκέντρωσης. Όσα μόλις προαναφέρθηκαν καταδεικνύουν ότι η εγχώρια ασφαλιστική αγορά, ως χώρος, αφενός έχει ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν επενδυτικά μακροπρόθεσμα, αφετέρου η μεγάλη διασπορά των μεριδίων αγοράς του κλάδου αφήνει περιθώριο και για νέες επιθετικές κινήσεις. 

Διαψεύδει η ΜΙΝΕΤΤΑ

Τ
ην ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Μινέττα Ασφαλιστικής διαψεύδει σχετικά σενάρια σχετικά με συζητήσεις που βρίσκεται η εταιρία με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους.
Σημειώνουμε ότι αντιθέτως, «εκτιμώντας την σχεδόν 50χρονη δυναμική και την ευρωστία της Εταιρίας, καθώς και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανοδική πορεία της Εταιρίας, τόσο οργανικά, με την περαιτέρω υποστήριξη του μεγάλου και δυναμικού δικτύου των συνεργατών μας, όσο και λειτουργικά, με την ανάπτυξη και άλλων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση μας».
Να σημειωθεί ότι οι εξαγορές των 5 ασφαλιστικών, συμπεριλαμβανομένης και της Interamerican για την εξαγορά της πλατφόρμας insurancemarket.gr ξεπερνούν το 1,2 δις ευρώ. 

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης