Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ψάχνουν τα πατήματα τους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Ψάχνουν τα πατήματα τους οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές
Το θεσμικό πλαίσιο δεν έχει αφομοιωθεί στην λειτουργία της αγοράς.
Τα χαμηλά ποσοστά ασφαλιστικής διείσδυσης στην Ελλάδα ψάχνουν να διορθώσουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
Ταυτόχρονα και να βρουν προϊόντα που να μην μένουν στο ράφι για να μη χάσουν τις δουλειές τους.
Δώδεκα χιλιάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν χωράνε σε μία τόσο μικρή αγορά όπως η Ελλάδα. Στο μέλλον ο αριθμός των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών θα περιοριστεί σημαντικά.

Ποντάρει η αγορά στην υποχρεωτικότητα

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ελλάδος, (ΣΕΜΑ) Μιχάλης Τζωρτζωρής, μιλώντας σε ημερίδα της ethosmedia αποδίδει το αρνητικό αποτέλεσμα σε μία σειρά μέτρων που δεν έχουν εφαρμοστεί και όχι στην έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης, όπως συνηθίζεται να λέγεται.
Δεν είναι η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης στην Ελλάδα που κρατά χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής της ασφαλιστικής αγοράς στο ΑΕΠ, είναι, μεταξύ άλλων το θέμα της υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση, η υπέρ-φορολόγηση, τα θέματα διαφάνειας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, η έλλειψη φορολογικών κινήτρων, η έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού δράσεων μεταξύ πανεπιστημίων και ασφαλιστικής αγοράς, κ.α.
Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα, ειδικότερα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχει υποχρεωτική την ασφάλιση ευθυνών για πολλά επαγγέλματα, ενώ αναφερόμενος στην πώληση και στρατολόγηση εξήγησε ότι η εκπαίδευση και σύνδεση της ασφαλιστικής αγοράς με τα πανεπιστήμια της χώρας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Στα 700 δισεκ. η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων

Πέντε κλάδοι σύμφωνα με τους ομιλητές έχουν δυνατότητες ανάπτυξης: Οι ευθύνες, η ασφάλιση cyber, η ασφάλιση φυσικών καταστροφών, η υγεία και τα ομαδικά η περιουσία.
Σε ό,τι αφορά την περιουσία ο Γιάννης Τοζακίδης πρόεδρος της ΕΣΑΠΕ και ιδρυτής της Liberty ανέφερε ότι η ακίνητη περιουσία των ελλήνων αριθμεί 700 δισεκατομμύρια ευρώ,
«Τα 700 δισεκατομμύρια μπορούν να διασφαλίσουν οι ασφαλίσεις ζωής» Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στα unit linked -ποιο είναι το πραγματικό συνολικό κόστος της αποταμίευσης- και τις ασφαλίσεις ζωής οι πωλήσεις των οποίων υποχωρούν ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι η προσέγγιση στην πώληση πρέπει να αλλάξει, να μην είναι προϊοντική αλλά ολιστική.

Ψάχνουν για διαφάνεια

Μονόδρομος η συμμετοχή των φυσικών δικτύων ωστόσο τα κανάλια διανομής δεν θα πρέπει να κινούνται σε δύο μέτρα και δύο σταθμά και να τροφοδοτείται ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Η ανάπτυξη της αγοράς συμφώνησαν οι συμμετέχοντες με εσωτερική ανάπτυξη και νέους πελάτες.
Τον έντονο προβληματισμό του τέλος εξέφρασε ο κλάδος για το πώς η νέα νομοθεσία, το νέο θεσμικό πλαίσιο μπορεί να αφομοιωθεί στην λειτουργία του κλάδου και πως αυτή η νέα νομοθεσία θα μετουσιωθεί σε λογισμικό. Εάν έχει επιτευχθεί ισότιμη λειτουργία, διαφάνεια.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης