Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μηνύσεις σε 16 ασφαλιστικές από την BOC Aviation - Υπέστη τεράστιες ζημιές και κίνησε νομικές διαδικασίες

Μηνύσεις σε 16 ασφαλιστικές από την BOC Aviation - Υπέστη τεράστιες ζημιές και κίνησε νομικές διαδικασίες

Στον δικαστικό αγώνα που ξεκινά ο BOC, για αξιώσεις από ζημιές συμμετέχουν ήδη οι δύο μεγαλύτεροι εκμισθωτές στον κόσμο: η AerCap και η Avolon

Η θυγατρική της BOC με έδρα τη Σιγκαπούρη, και μεγαλύτερης εταιρείας χρηματοδοτικής μίσθωσης αεροσκαφών στην Ασία, κατέγραψε απομείωση ύψους 804 εκατομμυρίων δολαρίων από 17 αεροσκάφη που βρίσκονται υπό την κατοχή της Ρωσίας από την έναρξη του πολέμου.
Από την έναρξη του πολέμου μέχρι σήμερα η BOC δεν κατάφερε να πάρει πίσω τα αεροπλάνα με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες ζημιές και να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες, διεκδικώντας ασφαλιστικές αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές που έχουν ασφαλίσει τα μισθωμένα αεροσκάφη της.

Ανεβαίνει ο αριθμός των εκμισθωτών που στέλνουν μηνυτήριες αναφορές


Πρόκειται μέχρι στιγμής για τον τελευταίο εκμισθωτή αεροπλάνων που αποφάσισε να κινηθεί νομικά για αεροσκάφη που έχει απωλέσει στη Ρωσία, ανεβάζοντας τον αριθμό των εταιρειών εκμίσθωσης αεροσκαφών στις τρεις. Στον δικαστικό αγώνα που ξεκινά ο BOC, για αξιώσεις από ζημιές συμμετέχουν ήδη οι δύο μεγαλύτεροι εκμισθωτές στον κόσμο: η AerCap και η Avolon με έδρα το Δουβλίνο.
Η AerCap συγκεκριμένα ήταν η πρώτη που υπέβαλε αγωγή 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερα από 100 που τελούν υπό κατάσχεση, εκ των 500 μισθωμένων αεροσκαφών περίπου ίσως και περισσότερο που έχουν κατασχεθεί στην Ρωσία, μετά από τις κυρώσεις που επέβαλλαν ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ενωση στη Ρωσία.

Ανεξιχνίαστες ζημιές που θα πάρουν χρόνια να αποζημιωθούν


Ο συνδυασμός των ζημιών που έχουν υποστεί οι ασφαλιστικές από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας μαζί με την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς έχει ρίξει τους ασφαλιστικές αεροσκαφών στα τάρταρα . H κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο, ενώ παραμένει άγνωστο το συνολικό ύψος των ζημιών που θα προκύψει για τις ασφαλιστικές από τον πόλεμο με τις κυρώσεις.

Δεν έχουν ακόμα εκτιμηθεί οι ζημιές στα λιμάνια


Τα λιμάνια της Ουκρανίας παραμένουν κλειστά και ναρκοθετημένα από πέρυσι τον Φεβρουάριο, έχοντας εγκλωβίσει το λιγότερο 100 πλοία η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 800 εκατομμύρια δολάρια.
Με το έδαφος των ασφαλιστικών να μυρίζει μπαρούτι από τις κυρώσεις, αναλυτές του κλάδου μιλάνε για βέβαιη οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης