Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Άδωνις Γεωργιάδης προς ασφαλιστικές εταιρείες: Θα κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε υποσχεθεί για την ιδιωτική ασφάλιση

Άδωνις Γεωργιάδης προς ασφαλιστικές εταιρείες: Θα κάνουμε πράξη αυτά που έχουμε υποσχεθεί για την ιδιωτική ασφάλιση
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το ΒΝ από την Συνάντηση των (αντ)ασφαλιστών στην Υδρα η λύση θα δοθεί το Φθινόπωρο το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους
Σχετικά Άρθρα
Τους άσους από το μανίκι του έβγαλε και έριξε για μία ακόμα φορά στο τραπέζι της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Υποσχέθηκε πώς, αν η Νέα Δημοκρατία πάρει τις εκλογές και γίνει κυβέρνηση θα υλοποιήσει τότε όλες τις δεσμεύσεις για την ιδιωτική ασφάλιση.
Υποστήριξε μία ακόμα φορά την φράση που διατυπώνουν όλοι οι πολιτικοί σε ακροατήρια ασφαλιστών ότι η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα θα πρέπει να πλησιάσει τους δείκτες της Ευρώπης και ότι θα πρέπει να θεσπιστούν κίνητρα.
Εάν την επόμενη Κυριακή, τόνισε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 16th Insurance Conference της ethosEVENTS ο λαός επαναβεβαιώσει την απόφαση της 21ης Μαΐου, υπάρξει επανάληψη της νίκης και βγει ισχυρή κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα υλοποιήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχουν ειπωθεί για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά.
Επανέλαβε το όραμα των ασφαλιστών, να φτάσει η Ελλάδα τα ποσοστά συμμετοχής στο ΑΕΠ της Ευρώπης, έστω στο μέσο όρο, επιβεβαιώνοντας τις προτάσεις της ΕΑΕΕ που έχουν να κάνουν με την άμεση θέσπιση κινήτρων.

Δισεπίλυτα ζητήματα

Τα ζητήματα που συζητώνται χρόνια μεταξύ Πολιτείας και ιδιωτικής ασφάλισης είναι: το θέμα των συντάξεων το ετήσιο κόστος των οποίων φτάνει τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ζήτημα που δεν έχει λυθεί καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ στο διάστημα της τετραετίας προέβη σε μεταρρυθμίσεις περιορισμένου χαρακτήρα στο διανεμητικό σύστημα.
Το θέμα της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών το οποίο έμεινε στις καλένδες μετά την αποτυχία του νομοσχεδίου για τις φυσικές καταστροφές.
Πριν την διεξαγωγή των εκλογών η κυβέρνηση εξήγγειλε φορολογικά κίνητρα για ιδιοκτήτες κατοικιών που θα ασφαλιστούν έναντι φυσικών καταστροφών, ωστόσο στο σχέδιο υπάρχουν πολύ μεγάλα κενά όπως έγραψε σε πρόσφατο δημοσίευμα το ΒΝ με τους ασφαλιστές και τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου πρόεδρο του ΕΕΑ να μιλάνε για μέτρο αποσπασματικό και να ζητάνε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ 30% αντί για 10% που δεσμεύτηκε η ΝΔ.
Το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων που υπολογίζονται περί τις 450.000 αυτοκίνητα.
Η ΕΑΕΕ έχει ζητήσει πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία του υπουργείου μεταφορών προκειμένου να προβεί σε διασταυρώσεις.
Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα παραμένει άλυτο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε το ΒΝ από την Συνάντηση των (αντ)ασφαλιστών στην Υδρα η λύση θα δοθεί το Φθινόπωρο το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης