Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ποιοι είναι οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα προβλήματα επισφαλειών αλλά και υψηλό το ποσοστό που είναι απάτη

Ποιοι είναι οι κλάδοι με τα μεγαλύτερα προβλήματα επισφαλειών αλλά και υψηλό το ποσοστό που είναι απάτη
Καταλύτης στην αύξηση των πτωχεύσεων των επιχειρήσεων κατά 23% ήταν η διεθνής οικονομική κρίση
Σχετικά Άρθρα
Τα στρατηγικά σχέδια και οι αποφάσεις των κυβερνήσεων στον Δυτικό Κόσμο οδηγούν σε πτώχευση τις επιχειρήσεις, και τα νοικοκυριά στην φτώχεια.
Μεγάλο είναι το ποσοστό των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο το 2023.
Η τάση αυτή θα κορυφωθεί το 2025, ωστόσο να σημειωθεί ότι μία στις πέντε επισφάλειες ήτοι το 20% των επισφαλειών στον κόσμο είναι απάτη.
Αυξημένες κατά 31% είναι οι επισφάλειες το 2023 με την τάση αυτή να συνεχίζεται, αλλά και να  υποχωρεί 8 ποσοστιαίες μονάδες στο 23% για το 2025.
Αυτό, ωστόσο που θα πρέπει να εγγραφεί είναι ότι μία στις 5 επισφάλειες είναι προϊόν απάτης, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Σύμβουλος της Atradius Hellas Γεράσιμο Τζέη και τα όσα δήλωσε χτες στο 17ο Συνέδριο Διαχείρισης Ρίσκου της ICAP.

Στο κόκκινο: Κατασκευές, λιανεμπόριο, πληροφορική 

Στην πλειονότητα των χωρών, οι κλάδοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα επισφαλειών, όπως έχει γράψει σε άρθρα του το ΒΝ είναι των κατασκευών, των οικοδομικών υλικών, το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, οι αγορές των τροφίμων, ο κλάδος τεχνολογίας και πληροφορικής και οι επικοινωνίες σύμφωνα με την Atradius.

Κοκτέιλ κινδύνων για τις μεγάλες οικονομίες

Καταλύτης στην αύξηση των πτωχεύσεων των επιχειρήσεων κατά 23% ήταν η διεθνής οικονομική κρίση και κυρίως η αστάθεια που παρουσιάζουν οι πολύ μεγάλες οικονομίες όπως είναι η οικονομία των ΗΠΑ, της Κίνας και της Γερμανίας.
Εξίσου σημαντικό ρόλο στις πτωχεύσεις έχουν οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές αναταραχές, και η ανατροπή στην πολιτική των χωρών.
Οι τρεις αυτοί παράγοντες δυσχέραιναν καθοριστικά το διεθνές επιχειρηματικό σκηνικό.  

Η ενέργεια έκαψε επιχειρήσεις και νοικοκυριά 

Το ανοικτό μέτωπο για τις επιχειρήσεις παραμένει σήμερα ο πληθωρισμός αν και μειώθηκε αισθητά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο παρατεταμένος πληθωρισμός, ωστόσο επίδρασε δυσμενώς στα νοικοκυριά.
Οι υψηλές τιμές στην ενέργεια απόρροια των παραπάνω δυνάμεων είχαν ως συνέπεια την ραγδαία αύξηση των επισφαλειών και την αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Συν ένας νέος κίνδυνος

Στην αύξηση των εμπορικών κινδύνων προστίθενται πλέον και οι φυσικές καταστροφές και η κλιματική κρίση.
Οι φυσικές καταστροφές κοστίζουν ακριβά στην διεθνή οικονομία και τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι υψηλά εκτεθειμένες στον κίνδυνο των ισχυρών και απρόοπτων καιρικών συμβάντων.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης