Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τα χρυσά ασφαλιστικά συμβόλαια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024 και οι κίνδυνοι

Τα χρυσά ασφαλιστικά συμβόλαια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024 και οι κίνδυνοι
Αστακός η Γαλλία
Σχετικά Άρθρα
Εκατομμύρια είναι οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, οι αξίες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις συμφωνίες χορηγιών είναι εκατομμυρίων, απάτες στην έκδοση εισιτηρίων, στο πίνακα  αποτελεσμάτων, κ.α., συνεπώς οι κίνδυνοι που διακυβεύονται τεράστιοι.

Η Γαλλία έχει ήδη σχεδιάσει την αλλαγή τοποθεσίας τελετής έναρξης λόγω του υψηλού κινδύνου

Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όπως οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι, τι κινδύνους έχει για τους διοργανωτές, τους θεατές και τους αθλητές.  Ειδικά το Παρίσι που βρίσκεται υπό τον κλοιό των πολιτικών αναταραχών. Τρεις μεγάλοι κίνδυνοι καραδοκούν για όλους, συν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο
Δεκαπέντε εκατομμύρια επισκέπτες θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 10.500 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες θα πάρουν μέρος στους αγώνες. Δισεκατομμύρια  άνθρωποι θα παρακολουθήσουν  το μεγάλο αθλητικό γεγονός από την τηλεόραση και διαδικτυακά. Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που διοργανώθηκε ποτέ στην Γαλλία. Εκατομμύρια είναι οι πωλήσεις των εισιτηρίων,  οι αξίες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις συμφωνίες χορηγιών είναι εκατομμυρίων συνεπώς οι κίνδυνοι που διακυβεύονται τεράστιοι.
«Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 έχουν τις υψηλότερες ασφαλισμένες αξίες , αντανακλώντας το μέγεθος τους και  την εμπορική αξία των εκδηλώσεων», υπογραμμίζει η Allianz.

Οι τρεις μεγάλοι κίνδυνοι σύμφωνα με την Allianz

-          Ακύρωση ή αναβολή εκδηλώσεων: Οι εκδηλώσεις ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αναβληθούν λόγω παραγόντων όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απειλές ασφάλειας και τρομοκρατίας ή ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.
-          Ευθύνες: Υπάρχει πιθανότητα αξιώσεων ευθυνών από θεατές, συμμετέχοντες ή τρίτα μέρη για τραυματισμούς, υλικές ζημιές ή άλλα περιστατικά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
-          Ζημιές περιουσίας: Οι αθλητικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν σημαντικές υποδομές και εξοπλισμό, που μπορεί να είναι επιρρεπείς σε ζημιές από ατυχήματα, βανδαλισμούς ή φυσικές καταστροφές.

Οι κύριες αιτίες ασφαλιστικών απαιτήσεων σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με την Allianz:

-          Ακραία καιρικά φαινόμενα: π.χ. ακύρωση.
-          Τραυματισμοί: Αξιώσεις που σχετίζονται με τραυματισμούς θεατών ή συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων γλιστρημάτων και πτώσεων ή συγκρούσεων.
-          Ζημιές περιουσίας: Αξιώσεις για ζημιές σε χώρους, εξοπλισμό ή εγκαταστάσεις λόγω ατυχημάτων, βανδαλισμών ή φυσικών καταστροφών.
-          Ευθύνη έναντι τρίτων: Απαιτήσεις που προκύπτουν από υλικές ζημιές τρίτων ή σωματικές βλάβες που προκαλούνται από ενέργειες διοργανωτών, συμμετεχόντων ή θεατών.

Ασφάλιση ομάδων και παικτών ατομικά

-          Ιατρική ασφάλιση: Οι αθλητές, οι ομάδες και οι παίκτες συχνά απαιτούν ιατρική ασφάλιση για προστασία από τραυματισμούς ή ασθένειες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα.
-          Κάλυψη αστικής ευθύνης: Ανάλογα με τις συμβατικές συμφωνίες τους, οι αθλητές και οι ομάδες μπορεί να χρειαστούν κάλυψη αστικής ευθύνης για προστασία από αξιώσεις που προκύπτουν από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις.

Αστακός η Γαλλία

Η Γαλλία,  θα μεταμορφωθεί σε αστακός με δύναμη 45.000 αστυνομικών  στους, έχοντας ήδη ετοιμάσει σχέδιο αλλαγής τοποθεσίας της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς η τοποθεσία ενέχει υψηλό κίνδυνο.

Εξάρτηση από την τεχνολογία – επιθέσεις ΑΙ προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 είναι πιθανός στόχος για κυβερνοεπιθέσεις. Ο κίνδυνος δεν είναι υποθετικός αναφέρει η Allianz, παραθέτοντας ότι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Πιονγκτσάνγκ του 2018, κυβερνοεπίθεση διέκοψε την τελετή έναρξης, ενώ το Πεκίνο 2008, το Λονδίνο 2012 και το Ρίο 2016 και το Τόκιο 2020 αντιμετώπισαν απειλές στον κυβερνοχώρο. απειλών στον κυβερνοχώρο.
Η εξάρτηση από την τεχνολογία δημιουργεί εστίες κινδύνου. Οι επιθέσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνη έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σημαντικές ζημίες που εκτείνονται από την απάτη στην έκδοση εισιτηρίων έως και παρεμβολές στην διάρκεια της μετάδοσης των αγώνων, ακόμα και αλλαγή στους πίνακες μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Πώς μεταφράζεται αυτό

Μια καθυστέρηση λίγων μόλις λεπτών σε ένα αθλητικό γεγονός θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακοπές στα αρχικά προγράμματα διαφημίσεων των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, οδηγώντας σε απώλειες εσόδων. Αυτό εγείρει αξιώσεις για αποζημιώσεις, για παράδειγμα.

Underwriting Αγώνων

H Allianz εξηγεί ότι το underwriting των Ολυμπιακών Αγώνων είναι τέχνη παρά αναλογιστική επιστήμη καθώς δεν μπορεί να αντλήσει στοιχεία από αγώνες του παρελθόντος. Κάθε Αγώνας διεξάγεται σε διαφορετικό περιβάλλον και σε άλλη χώρα. Για το Παρίσι 2024, ο αστικός χαρακτήρας της Τελετής Έναρξης  για παράδειγμα ενέχει κινδύνους.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης