Box to Box

Η μεταγραφή Ρονάλντο που μπορεί να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στην σεζόν και η απόδειξη πως ο σερ Άλεξ παραμένει σημαντικός!

Η μεταγραφή Ρονάλντο  που μπορεί να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα στην σεζόν και η απόδειξη πως ο σερ Άλεξ παραμένει σημαντικός!

Ένα τηλεφώνημα του Σερ Άλεξ στον Ρονάλντο ήταν ικανό για να ανατρέψει τα δεδομένα και να μετατρέψει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλέον σε πραγματική διεκδικήτρια του τίτλου αλλά και του Champions League!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μπορεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην βρίσκεται στο «τιμόνι» της αγαπημένης του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία οκτώ χρόνια, αλλά απέδειξε πως ένα απλό τηλεφώνημά του εξακολουθεί να έχει το ειδικό βάρος που τον διέπει, καθορίζοντας επί της ουσίας βαρυσήμαντες ποδοσφαιρικές εξελίξεις. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε στους «κόκκινους διαβόλους», έπειτα από 12 χρόνια και πλέον μπορούμε ρεαλιστικά να μιλάμε για μία επιλογή που αλλάζει δεδομένα στη μάχη του τίτλου!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο απρόβλεπτα καλοκαίρια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι μεταγραφές ποδοσφαιριστών όπως του Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι, του Τζακ Γκρίλις στην Μάντσεστερ Σίτι, του Όντεγκααρντ στην Άρσεναλ, του Κονατέ στην Λίβερπουλ και των Ραφάελ Βαράν και Τζέιντον Σάντσο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποτελούν το χαρακτηριστικότερο τεκμήριο της εδραίωσης της Premier League ως του κορυφαίου πρωταθλήματος!

Και κάπως έτσι καταλήγουμε στον Κριστιάνο Ρονάλντο… Η είδηση της αποχώρησής του από την Γιουβέντους έγινε αισθητή άμεσα στην Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρθηκε πρώτη και η συμπολίτισσά της παρακολουθούσε τις εξελίξεις αλλά δεν έμεινε αμέτοχη!

Και αν στην αρχή όλα έδειχναν πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αψηφήσει το «όνειρο» της επιστροφής του στο «Ολντ Τράφορντ», προτιμώντας την «γαλάζια» πλευρά του Μάντστεστερ, ένα τηλέφωνο του Σερ Άλεξ ήταν αρκετό για να του αλλάξει γνώμη.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η σχέση που τον δένει  με την «κόκκινη» πλευρά της πόλης είναι διαφορετική. Το δέσιμο είναι ξεχωριστό, και οι απαιτήσεις ναι μεν είναι μεγάλες, αλλά δεν του δημιουργούν την υποχρέωση να οδηγήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Ευρώπης.

Διότι αυτό θα συνέβαινε στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» σαφώς επιθυμούν να κατακτήσουν για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αλλά διακαής πόθος και των διοικούντων, κακά τα ψέματα, είναι το τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά».

Πέρυσι έφτασαν στον πρώτο τελικό στην ιστορία τους φέτος δεν θα ήθελαν απλώς να παραβρεθούν στην… απονομή, αλλά να είναι αυτοί που θα αναδειχθούν πρωταθλητές Ευρώπης.

Στο μυαλό των Αράβων, η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο πιθανώς να το εξασφάλιζε. Στο μυαλό του Πορτογάλου όμως τα πράγματα κύλησαν διαφορετικά. Επίσης για να πω την αλήθεια δεν είμαι βέβαιος πως θα ταίριαζε αυτό το πάντρεμα στη Σίτι και στον Πεπ! Δύο πολύ μεγάλοι εγωισμοί στα ίδια αποδυτήρια… Πιθανώς και η πίστωση χρόνου που θα υπήρχε φορώντας την γαλάζια φανέλα ο Πορτογάλος να μην ήταν μεγάλη!

Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν… Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ προσθέτει στο υπάρχον ρόστερ έναν ποδοσφαιριστή που στις «δύσκολες βραδιές» θα μπορεί να… κουβαλήσει την ομάδα του, προσδίδοντας και έναν διαφορετικό χαρακτήρα στα αποδυτήρια, με το πνεύμα του νικητή που αδιαμφισβήτητα τον διακατέχει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτομάτως μετατρέπεται σε μεγάλη διεκδικήτρια του τίτλου. Προσωπικά είχα ακόμα απορίες εάν μπορούσε να καλύψει το κενό που την χωρίζει ποιοτικά από την Μάντσεστερ Σίτι την Τσέλσι ακόμα και την Λίβερπουλ μέχρι αυτό το τηλεφώνημα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που διαδραματίζει ακόμη τεράστια επίδραση στον τρόπο λειτουργίας των «κόκκινων διαβόλων»! Πλέον με αυτόν στο ρόστερ η Γιουνάιτεντ αλλάζει επίπεδο και πλέον μετά την βαρυσήμαντη επιστροφή του Κριστιάνο υπάρχει κει μια ακόμη ανάγνωση: Πλέον ο Σόλσκιερ δεν έχει καμία δικαιολογία!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 8 χρόνια δεν έχει επί της ουσίας διεκδικήσει πραγματικά το πρωτάθλημα από την ώρα που έφυγε ο Σερ Άλεξ. Τώρα είναι υποχρεωμένη να το κάνει. Και η επιδραστικότητα του σημαντικότερου Βρετανού προπονητή όλων των εποχών, στο πως αλλάζουν οι ισορροπίες εξακολουθεί ακόμα και εν τη απουσία του να είναι απίστευτα σημαντική!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης