Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

H Αθήνα καλωσορίζει το δικό της Ολυμπιακό Μουσείο στο Golden Hall

H Αθήνα καλωσορίζει το δικό της Ολυμπιακό Μουσείο στο Golden Hall

H Αθήνα καλωσορίζει το δικό της Ολυμπιακό Μουσείο στο Golden Hall

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο κοινό και σηματοδοτεί ένα νέο προορισμό στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Το Μουσείο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία χρονολογική αφήγηση, κατά την οποία αναδεικνύονται οι τρεις μεγάλοι σταθμοί του Ολυμπιακού Ιδεώδους: η Γέννηση (Αρχαία Ολυμπία), η Αναβίωση (Αθήνα 1896) και η Επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα (Αθήνα 2004).
Το Μουσείο φιλοδοξεί να προβάλει τις Αρχές και τις Αξίες, τη δομή του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, το μήνυμα της παγκόσμιας Ειρήνης, τα Αθλήματα και τους Αθλητές, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, τους Οργανισμούς και τα Ιδρύματα.
Αναδεικνύεται ο «Αγώνας» και η διαρκής προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του, σε κάθε πτυχή της ζωής του.
Η ιδέα του «Αγώνα» αποτέλεσε και την έμπνευση για το σχεδιασμό της Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου.
Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development SA με στόχο να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας, αλλά και να αναδείξει τη μοναδική συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και την Αθήνα ως Ολυμπιακή Πρωτεύουσα.
Για την τεκμηρίωση των εκθεμάτων, η μουσειολογική ομάδα συνεργάστηκε με περισσότερους από 40 εθνικούς και διεθνείς πολιτιστικούς φορείς, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των δωρητών, Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, ιδιωτών συλλεκτών και μελών της Ολυμπιακής οικογένειας οι οποίοι παραχώρησαν μετάλλια και προσωπικό εξοπλισμό.
Τo Μουσείο υιοθετεί τεχνικές ψυχαγωγικής εκμάθησης τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας μια πληθώρα εκθεσιακών και ερμηνευτικών μέσων, διαδραστικά εκθέματα (υβριδικά και ψηφιακά) και εγκαταστάσεις με πρωτότυπα τεκμήρια και κειμήλια, από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες Ολυμπιακές διοργανώσεις, συνθέτοντας μια μοναδική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη.
Στους επιμέρους χώρους του Μουσείου δημιουργείται ένα νέο σημείο συνάντησης, το καφέ - εστιατόριο «1896», με ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα, στο οποίο μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα τους, με θέα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.).
Επιπλέον, στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα αποκλειστικής πώλησης των επίσημων προϊόντων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν υπέροχα αναμνηστικά και δώρα, μέσα από τη μεγάλη συλλογή που διαθέτει.
Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το οποίο είναι προσβάσιμο σε όλους, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
Βρίσκεται στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), και αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Τελεί, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας φιλοξενεί το αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αναλλοίωτες αξίες του Ολυμπισμού κάνοντας τον κάθε επισκέπτη να νιώσει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης