Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθερά στο 0,5% τα επιτόκια από την ΒοΕ και στο 1% της ΕΚΤ

Σταθερά στο 0,5% τα επιτόκια από την ΒοΕ και στο 1% της ΕΚΤ
Για άλλη μια φορά δεν επιφύλασσε εκπλήξεις η ανακοίνωση της νομισματικής πολιτικής της Bank of England.
H Κεντρική Τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο Νησί στα επίπεδα του 0,5%, που αποτελεί και το ιστορικό χαμηλό στα επιτόκια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σταθερό παραμένει και το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων στα 200 δισ. λιρών Αγγλίας, ήτοι 315 δισ. δολάρια.
Αυτό που ενδεχομένως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη είναι ότι η απόφαση αυτή τη φορά πάρθηκε ομόφωνα και από τα εννέα μέλη της Bank of England αφού και ο Andrew Sentance συναίνεσε στη διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής πολιτικής στη Μεγάλη Βρετανία έπειτα από τρεις διαδοχικές ενστάσεις σε ισάριθμες ψηφοφορίες.
Παράλληλα, στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 1%, που βρίσκονται από τον Μάιο του 2009, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επιτόκια του ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Αμετάβλητα και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 1,00 %, 1,75 % και 0,25 % αντιστοίχως.
Τα μάτια πλέον όλων είναι στραμμένα στη Φρανκφούρτη και την ομιλία του Jean-Claude Trichet για την αντίστοιχη στάση που θα κρατήσει η ΕΚΤ ως προς τη νομισματική πολιτική για το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης